İnanç önderlerinin diyalog buluşması

Güncelleme Tarihi:

İnanç önderlerinin diyalog buluşması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 22:01

Cem Vakfı İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Ege Bölgesi İnanç Önderleri Sempozyumu, Kümtürpark Fuar Alanı İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Dinler arası diyalogların ve zaman zaman ortaya çıkan fikir ayrılıklarının masaya yatırıldığı sempozyuma, Cem Vakfı izmir Şube Başkanı Ali İhsan Şahin, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pastör Ertan Çevik, izmir İl Müftü Yardımcısı İlyas Öztürk, akp İl Başkan Yardımcısı Beytullah Salman ile birlikte çok sayıda Alevi dedesi ve vatandaş katıldı. Toplumlar arasındaizmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, daha önce bildirilen programında yer almasına rağmen sempozyuma katılmadı.Açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı izmir Şube Başkanı Ali İhsan Şahin, geçtiğimiz  anneler gününde düzenlenen bir yemekte, farklı inançlardan vatandaşların birarada olduğunu, toplumlar arasında dini ayrılıklar nedeniyle sorun yaşanmadığını, bu sempozyumu da, o yemekteki dayanışmadan esinlenerek düzenlediklerini söyledi.Bağnazlık yapılıyorTürkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yaptığı konuşmada, “Dinleri biz değil peygamberler temsil ediyor. Bizim yapmamız gereken bağnazlığı, yobazlığı ortadan kaldırmaktır. Devletlerin; insanların dini inancı ile uğraşmak gibi bir görevleri yoktur. Tek tip insan tipi yaratmak devletlerin işi değildir. İnsanları, inançlarından dolayı itip kakanlar, öldüklerinde rahmetle anılmaz. Biz de Aleviler olarak bugüne kadar çok eziyet gördük. Bu Türkiye Devleti’nin suçu değil, ferdi bir suçtur. Farklı dinler arasında, kardeş olarak, iyi duygularla birbirimize ayna olmak durumundayız. İnsanlığın sorunu Müslümanlık, Hıristiyanlık, Budistlik değil; bağnazlık ve yobazlıktır” dedi.Dini yanlış anladıkSempozyumda konuşan Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pastör Ertan Çevik ise Alevi sorununun tam anlamıyla çözüme kavuşturulmamasının kendilerini üzdüğünü belirtti. Çevik “Alevilik Anadolu’nun gözbebği olan bir kültür ve inanç bütünüdür” dedi. Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce de “Din” kavramının bir bütün olarak algılanması gerektiğini söyledi. Yüce “Din tektir ve onu yaymaya çalışan peygamberler hep en doğruyu anlatmaya çalıştı, ancak anlayanlar yanlış anladı ve yanlış yorumladı, sorun burada” diye konuştu.

Asenalar izmir’de toplandı

Haberin Devamı

? İzmirli mhp’li kadınlar ülke sorunlarını tartışmak için buluştu. mhp Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, izmir’de partisinin kadın yöneticileri ile toplantı yaptı. Kültürpark Gençlik Tiyotrosu’nda Asenalara anayasa paketi, demokratik açılım ve ekonomik kriz anlatıldı.  Demoratik açılım, ekonomik kriz ve Anayasa değişikliğini tartışan kadınlar, şehitler için dua etti. mhp Kadın Kolları Genel Başkanı Şenel, iktidara yüklendiği konuşmasında “Her gün yeni bir iflas ve skandalla toplum sarsılıyor. Ülkemiz mevcut Hükümetin tutarsızlıklarıyla her gün hayal kırıklığına ve utanca boğuluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!