İMKB’nin gongu Jantsa’ya çalacak

Güncelleme Tarihi:

İMKB’nin gongu Jantsa’ya çalacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 00:00

Otomotiv sektörünün öncü markalarının jantlarını üreten Aydınlı Jantsa, 1979 yılından bu yana başarıyla sürdürdüğü çok ortaklı yapısını İMKB’ye taşıyor.

Haberin Devamı

Beş kıtada 80 ülkeye ihracat yapan Jantsa, bugünden itibaren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başlıyor.
Hyundai, Volvo, Mitsubishi, Karsan, Otokar, Temsa, Bomag, Merlo, Claas, Kassbohrer, Tırsan ve BMC’nin de aralarında bulunduğu otomotiv sektörünün öncü markalarının jantlarını üreten Jantsa, 1979 yılından bu yana sürdürdüğü çok ortaklı yapısını İMKB’ye taşıyor. Jantsa, 2011 sonundaki 137 milyon TL cirosuyla bu yıl İMKB’de işlem görmeye başlayan şirketler arasında en yüksek ciroya sahip altıncı şirket olacak. Mevcut 533 ortağı ile halka açık şirket modelinin en başarılı örneklerinden Jantsa’nın 2011 sonu itibariyle öz kaynakları 75 milyon, net karı ise 11 milyon TL olarak açıklanmıştı.

2. Ulusal Pazar
Otomotiv yan sanayisi ve savunma sanayisi için yaptığı üretimle Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olan ve 2011’de genişlettiği ürün gamıyla alanında dünyanın en geniş ürün yelpazesine sahip şirketi konumuna ulaşan Jantsa, Turkish Yatırım aracılığıyla İMKB’ye kote olup, 2. Ulusal Pazar’da işlem görecek.

Haberin Devamı

İTALYAN ORTAK
Türkiye’nin ulusal sermayeli en büyük jant üreticisi Jantsa, üretiminin yüzde 65’ini ihraç ediyor. Ticari, tarımsal, endüstriyel ve savunma sanayisine yönelik jant üretimi yaptıklarını söyleyen Genel Müdür Ercan Çerçioğlu, “80 ülkedeki 250 bayimizle bini aşkın müşteriye hizmet veriyoruz” dedi. Son olarak dünya pazarındaki en büyük rakibi İtalyan CLN ile yüzde 50’şer payla 36 milyon Euro yatırım yaparak ortaklaşa kurdukları JMW şirketi ile gündeme gelen Jantsa, JMW çatısı altında binek araç ve kamyon jantları da üretecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!