İlk anlaşma giyimcilerden

Güncelleme Tarihi:

İlk anlaşma giyimcilerden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 01:22

DÜNYANIN önde gelen ülkeleri İran’a uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılması yönünde çalışmalar yürütürken, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ile Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu, uygulamaya koyduğu eğitim projesiyle İran ile ilişkilerin önünü açacak ilk çalışmayı başlattı.

Haberin Devamı

İzmir’de tekstil sektörünün temsilcileri ile biraraya gelen İranlı heyet, ‘Hazır Giyim İmalat Teknikleri Eğitimi’ protokolü imzaladı. Buna göre 15’er kişilik gruplar halinde İzmir’e gelecek olan İranlı öğrenciler tasarım, kalıp, dikim ve süsleme konularında akademisyenlerden 15 günlük sürelerle eğitim alacak.

Deneyim ihracatı

Anlaşmanın Türk sanayicileri açısından hiçbir sıkıntı yaratmayacağını söyleyen EGSD Başkanı Mukadder Özden, “Türkiye artık tecrübe ve birikimini ihraç eden konuma geldi. Attığımız bu adımın her iki tarafın ticareti ve barışı için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu protokolün yeni projeleri de getireceğini düşünüyoruz” dedi. Başta gelinlik sektörü olmak üzere İzmirli giyim sanayicileri ile uzun yıllar çalışmayı istediklerini belirten İran Hazır Giyim İmalatçıları Merkezi Başkanı Majid Haj Mohammadi de, “Ülkemizdeki kalifiye eleman çıtasını yükseltmek istiyoruz” diye konuştu.
İZMİR (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!