İlk 500'de 12 Denizlili firma

Güncelleme Tarihi:

İlk 500de 12 Denizlili firma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 01:34

DENİZLİ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan Türkiye'nin ilk 500 firması arasına 2014 yılı verilerine göre Denizli'den 12 firmanın girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli'nin 2014 yılında ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasına 12 Denizli firmasının girmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Başkan Necdet Özer, "Listeye giren 12 firmadan 5'i kablo ve bakır tel, 2'si demir-çelik, 2'si gıda, 2'si tekstil ve 1'i inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Son 5 yılın verilerini değerlendirdiğimizde, ilk 500 firma sıralamasına 10-12 firmanın girdiği görülmektedir. Firmaların üretim yapılarını değerlendirdiğimizde, Denizli sanayisinin, ileri teknolojiye sahip, katma değerli ürünler üretiminde büyük bir atılım gösterdiğini görüyoruz" dedi.

İlk 500 ve ikinci 500 firma anketleri birlikte değerlendirildiğinde tekstil sektörünün Denizli için hala büyük öneme sahip olduğunu sözlerine ekleyen Özer, açıklamasında "Bu yıl ilk 500 sıralamasından bir kağıt firmamız azaldı. Buna karşın geçtiğimiz yıl ikinci 500 firma sıralamasında birinci olan tekstil firmamız ilk 500 sıralamasında yer almayı başardı. Zaten tekstil sektöründeki firmalarımız, geçtiğimiz yıllardaki ikinci 500 listesinde 6-7 firma ile temsil ediliyordu. Dolayısıyla da Denizli'nin halen birinci önceliği tekstildir ve ihracatta birinci sıradadır. Denizli ekonomisi, sektör çeşitliliğini sürdürmeyi başarmış bir şekilde ekonomiye katkı sağlamaya devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.
500 firma arasına giren Denizli firmalarının; Abalıoğlu Yem Soya Tekstil, Atom Kablo, Aynes Gıda, Denizli Çimento, Erbakır A.Ş, Gamateks Tekstil, Kar-Demir Haddecilik, Kocaer Haddecilik, Menderes Tekstil, Nexans İletişim, Pamukkale Kablo ve Seval Kablo olduğu açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!