İlk 1000 içinde 24 Denizli firması

Güncelleme Tarihi:

İlk 1000 içinde 24 Denizli firması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 01:26

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM), 2014 yılında en fazla ihracat yapan 1000 firmayı açıkladı. Denizli'deki 24 firma Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Konya'da Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Büyükekşi başkanlığında toplanan toplanan TİM, Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısının, toplam İhracatın yüzde 50'sinden biraz fazlası gerçekleştirdiğini kaydetti. TİM'den yapılan açıklamada, İhracatın yıldızları genel olarak inovasyon alanında kendilerini geliştirmeleri ile maratonun başında yer almanın haklı gururunu yaşadıkları, rekabetin kızıştığı küresel dünya da markalaşma, İnovasyon, tasarım ve Ar-Ge'ye önem veren şirketlerin rakiplerine oranla daha iyi işler çıkardığının görüldüğü belirtildi.

Denizli'deki 24 firma Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı arasında yer aldı. Bu firmalar arasında en çok dikkat çeken firma ise ihracatını bir hayli arttıran ve yüzlerce basamak yükselen Abalıoğlu Firması oldu. TİM Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, "Bir Denizlili olarak, Türkiyenin en çok ihracat yapan 8'inci ili olmanın gururunu yaşıyoruz. Denizli, ilk 1000'de 24 firma ile yer aldı. Bunu başarı olarak görüyoruz. Denizli firmaları ilerleyen yıllarda ilk 1000'de daha çok firma ile yer alacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Denizli'den ilk bin içerisinde yer alan firmalar ise şöyle:
"Başak Metal, Menderes Tekstil, Kocaer Haddecilik, DTS Denizli Tekstil, Kardemir İthalat İhracat Limied Şirketi, Seval İhracat ve İthalat Pazarlama, Gamateks, Er-Bakır A.Ş, Küçüker Tekstil, CMK Kablo Elektrik, Özgüven Dış Ticaret ve Kablo, Elsan Elektrik, Oğuzhan Tekstil, Al Tekstil, Deniz Tekstil, Kocaer Dış Ticaret, Kaynak İplik, Yaşarteks Tekstil, OCS Kablo, Ozanteks Tekstil, Eke Tekstil ve Hürsan Havlu."
İki firmanın ise, isimlerinin açıklanmasını istediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!