İlgisiz kocaya tazminat isyanı

Güncelleme Tarihi:

İlgisiz kocaya tazminat isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 00:00

İzmir’in tanınmış ailelerinden olan Çamkıran’larda ayrılık rüzgarları esmeye başladı. Seval Çamkıran, eşi Muzaffer Çamkıran’dan ayrılmak için ayda 40 bin YTL nafaka, 10 milyon YTL de tazminat istedi.

İZMİR’in ünlü ailelerinden Çamkıran’larda ayrılık göründü. Seval Çamkıran, Çamkıran Otomotiv’in ortaklarından ve genel müdürü olan 22 yıllık eşi Muzaffer Çamkıran’dan boşanmak için dava açtı. İki çocuk annesi olan Seval Çamkıran, eşinin kendisine söz verdiği halde evlendikten sonra destek olmadığını, bu nedenli öğrenim hayatını yarıda kesmek zorunda kaldığını, üniversitede kaydının silindiğini iddia etti. Seval Çamkıran, evliliği süresince verdiği maddi ve manevi katkılarla eşinin bir otomotiv şirketi sahibi olduğunu belirtip, kocasının şu an üzerinde kayıtlı bulunan menkul ve gayrimenkulleri de yazılı olarak bildirdi.

Maddi ve manevi katkı

Eşinin varlıklı olduğunu belirten Seval Çamkıran 20 bini kendisi 20 bini iki çocuğu için olmak üzere toplam 40 bin YTL aylık nafaka ile 10 milyon YTL tazminat talep etti. Açılan boşanma davasına Avukatı Halil Tükel aracılığıyla yazılı olarak cevap veren Muzaffer Çamkıran ise eşinin iddialarının doğru olmadığını belirtti. Eşinin bu iddiaları karşısında çok büyük bir üzüntü duyduğunu ve bu sözlerin eşine ait olmadığını düşündüğünü söyledi. Muzaffer Çamkıran, ailesini önemseyen bir kişiliğe sahip olduğunu, evden de kendi özgür iradesiyle değil, özveride bulanarak ayrıldığını belirtti Muzaffer Çamkıran, eşinin istediği nafaka ve tazminatı çok yüksek bulduğunu, Sevam Çamkıran’ın ailesinin de büyük bir çiftlik sahibi olan zengin bir aile olduğunu belirtti. Boşanmayı kabul eden koca Çamkıran, nafaka ve tazminat isteğinin ise reddini talep etti. Hakim, davanın ilk duruşmasında Seval Çamkıran’ın nafaka talebini kabul edip, kendisi ve çocuklarına ayda 4 bin YTL tedbir nafakası bağlayarak duruşmayı erteledi.

Avukatı ile geldi

İzmir 10’uncu Aile Mahkemesi’ndeki dava için avukatı Çiller Çelik aracılığıyla boşanma dilekçesini veren Seval Çamkıran (solda), eşiyle evlendikleri günden beri fikir ayrılığı yaşadıklarını, kendisine karşı saygısız ve ilgisiz olduğunu iddia etti. Dilekçeyi mahkemeye sundular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!