Ihlamur çeyrek altın fiyatında

Güncelleme Tarihi:

Ihlamur çeyrek altın fiyatında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2010 00:00

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamur, üreticiden 10.5 liraya çıkarken, tüketiciye 35 liradan başlayıp 100 liralara ulaşan fiyatıyla şaşırtıyor.

Kemeraltı Çarşısı’nda açıkta kilogramı 35-60 lira arasında satılan ıhlamur, bazı semtlerde ve alışveriş merkezlerinde mini ambalajlara girdiğinde kilosu neredeyse çeyrek altın fiyatına yükseliyor. Kemeraltı’nda aktarlık yapan Mesut Çelik, soğuklarla birlikte tüketimin arttığını belirtti. Çarşıda ıhlamurun kilosunu açık çuval içinde 35 ile 40 lira arasında sattıklarını kaydeden Çelik, “Pahalı satılan ıhlamurla hiçbir kalite farkı yok” dedi.
ÇOK ARACI VAR
Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, ıhlamurun benzer bitkilere göre daha nadir bulunması nedeniyle daha pahalı olduğuna işaret ederek, “Toplayıcıdan nihai üreticiye ulaşana kadar birçok aracının girmesi fiyatı yükseltiyor” dedi. Semtler arasındaki farkların alım gücü ve talebe göre oluştuğunu aktaran Tarakçıoğlu, ıhlamurda da kalite farkı olduğuna dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!