İEÜ Tıp Fakültesi geliyor

Güncelleme Tarihi:

İEÜ Tıp Fakültesi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:11

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Tıp Fakültesi'nin kuruşluna ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın 26 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayınlandığını belirterek, "İzmir ziyaretinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep etmiştik. Çok geçmeden Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Tıp Fakültemiz seneye öğrenci almaya başlayacak. Hedefimiz, yeni fakültemiz ile tüm insanlığa hizmet edecek doktorlar yetiştirmek ve kentimizi sağlık turizminin başkenti yapmak" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Tıp Fakültesi için uzun süredir yapılan çalışmalar mutlu sona ulaştı, kuruluş izinleri tamamlandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Tıp Fakültesi'nin kuruluşuna izin veren Bakanlar Kurulu Kararı'nın Resmi Gazete'de 26 Ağustos tarihinde yayınlandığını açıkladı. Demirtaş, Tıp Fakültesi'nin kuruluşuyla ilgili tüm süreçleri tamamladıktan sonra Bakanlar Kurulu kararını beklemeye başladıklarına dikkat çekerek, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ağustos'ta İzmir'de düzenlediği miting sonrasındaki toplantıda bu konuyu kendisine aktarma imkânı bulduk. İzmir olarak sağlık turizminde bir atılım içinde olduğumuzu, bu atılımı gerçekleştirmek için Tıp Fakültemizin çok önemli olduğunu, kuruluş için Bakanlar Kurulu kararını beklediğimizi Sayın Başbakan'a ilettim. Kendisi de konuyla ilgileneceğini belirtmişti, karar dün Resmi Gazete'de yayınlandı. Büyük sevinç yaşamamıza neden olan bu karar nedeniyle Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ÖRENCİ SENEYE
İzmir'deki sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılmasını sağlamak ve sağlık turizminde kenti öne çıkartmak için üniversite bünyesinde sağlığa özel bir önem verdiklerini belirten Demirtaş, bu konuda uzun zamandır çalıştıklarını, altyapı hazırlıkları yaptıklarını ifade etti. Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda bu eğitim yılında öğrenci aldıklarını hatırlatan Demirtaş, şunları söyledi:
"Tabii ki bu alanın amiral gemisi Tıp Fakültesi ve biz de fakültemizi kurmak için izin sürecinin tamamlanmasını bekliyorduk. Her türlü izin, altyapı ve ihtiyaçları tamamlanmış olarak Tıp Fakültemiz önümüzdeki yıl öğrenci alacak. Balçova'da Tıp Fakültemizin ve Hastanemizin bina inşaatını da aynı süre içinde gerçekleştireceğiz. Yeni Tıp Fakültemiz ve hastanemiz ile birlikte İzmir'in aldığı sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine katkı yaparken, tüm insanlığa hizmet edecek yeni doktorlar yetiştireceğiz ve İzmir'in sağlık turizminden daha fazla pay alması için hızlı bir giriş yapacağız. Amacımız İzmir'in sağlık turizminin başkenti yapmak. Bu potansiyel kentimizde var, yeni tıp fakültemiz de bu potansiyelin etkin olarak kullanılmasını sağlayacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!