İEÜ 11 yaşında

Güncelleme Tarihi:

İEÜ 11 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 12:33

Kurulduğun günden bu yana başarılara imza atan, İzmir'in ilk vakıf üniversitesi İzmir Ekonomi Üniversitesi, 11. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı.

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, “2001 yılında büyük bir heyecan ve inançla çıktığımız yolda başarı ile ilerlemeye devam ediyoruz. İzmir'de bir vakıf üniversitesi yoktu. İzmirliler düşünceliydi. Çocuklarının nerede okuyacağını bilmiyordu. Bizde İzmirli hatta Egeli ailelerin, gençlerin sorunlarına da çözüm odağı olmanın heyecanı vardı. Bir ölçüde beyin göçünü önledik. Şu ana kadar İzmir ekonomisi için her yıl 100 milyon dolar katma değer yarattık” dedi.

"Başarılar kolya elde edilmiyor"
Şimdiye kadar 5296 öğrencisi mezun olan ve 6485 öğrencisiyle 682 hocasıyla ve 147 idari personeliyle 11. Yılını kutlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin başarılarla dolu yılları geride bıraktığını belirten Demirtaş, “Avrupa Kalifikasyon Merkezi'nin Kalite Belgesini aldık. Diploma etiketimiz var ve Avrupa'da diplomamız geçerli. YÖK tarafından Bologna sürecini gerçekleştirmek bir yana, diğer vakıf üniversiteleri için “Pilot Üniversite” seçildik. Avrupa Kredi Transfer Sistemi etiketini alan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın sayılı üniversiteleri arasındayız. Yurtdışından 90 üniversite ile ERASMUS anlaşmamız var ve Amerika ile Avrupa'nın önde gelen üniversiteleri ile çifte diploma programı yürütüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni bölümler geliyor
İhtiyaca göre 13 yeni bölüm için YÖK'e başvuran Ekonomi Üniversitesi, öğrenci sayısını hızla yükseltiyor. Adalet, Dış Ticaret, Web Tasarım, Multimedya Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Radyo TV Programcılığı, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Parekende Satış, Mağaza Yönetimi gibi bölümler için YÖK'e başvurduklarını ve eğer kabul edilirse 2012-2013 eğitim yılında bölümleri açacaklarını belirten Demirtaş, “Bizim hedefimiz dünya standartlında bir üniversite olmak. Kimseyle bir yarış içinde değiliz. Bunu yapmak için İzmir Ekonomi ana, ilk, orta ve lise eğitim kurumlarını tek tek tüm Ege illerinde eğitime açacağız. Bu sayede üniversitemize iyi yetişmiş gençleri davet edeceğiz” dedi.
Açılış konuşmaları sonrasında 2011-2012 Akademik Yılı'nda Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda 17 dalda dereceye giren 33 öğrenciye başarı plaketi verildi. TQCSI'den İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne Türkiye'deki Yılın Kuruluşu” kalite ödülü takdim edildi. Akademik atama ve yükseltme törenlerinden sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin dans gösterisi büyük alkış aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!