Hoşgeldin Aziz Efe!

Güncelleme Tarihi:

Hoşgeldin Aziz Efe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2012 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hafta sonunda Bayındır köylerindeyde. Yakapınar Köy meydanına asılan, “Bu dağlar Mehmet Efe’yi, Gökçen Efe’yi, Yörük Ali Efe’yi, bir de Aziz Efe’yi gördü” pankartı dikkat çekti.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayındır’ın köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Programına Torbalı Belediyesi’nce düzenlenen 8. Deve Güreşleri Festivali’yle başlayan Kocaoğlu, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’la birlikte bir süre güreşleri izledikten sonra Bayındır’ın köylerine geçti.

Dernekli, Çınardibi, Osmanlar, Balcılar, Yakapınar, Kızılcaova, Çiftçigediği, Arıkbaşı ve Havuzbaşı sakinlerini ziyareti sırasında kendisine aktarılan talepleri dinleyerek tek tek not alan Başkan Kocaoğlu’na, köy kadınlarının ördüğü atkı ve patikler armağan edildi.

Çınardibi Köyü sakinlerinden 89 yaşındaki Safiye Özkocabaş, kendi elleriyle ördüğü patikleri, eşi Türkegül Kocaoğlu’na iletmesi için Kocaoğlu’na verdi. Muhtar Ramazan Satın da kızı Candan Satın’ın ördüğü atkıyı Başkan Kocoğlu’nun boynuna doladı.

Haberin Devamı

Otobüs seferi sözü

Gittiği köylerde, sefere konulan otobüsler için teşekkür alan Kocaoğlu, “Göndermiş olduğunuz ESHOT otobüsleri için teşekkür ederiz”, “Okulumuza verdiğiniz destek için teşekkür ederiz” pankartlarıyla karşılandı. Seferlerin henüz gerçekleştirilmediği köylerden gelen otobüs taleplerini de cevaplayan Başkan Kocaoğlu, “Biz bu seferleri özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, öğrencilerimiz mağduriyetinin önlenmesi, ulaşımlarının rahat sağlanması için koyduk. Şu anda 95 köye sefer yapılıyor. Diğer köylerimize de en geç okulların açılacağı önümüzdeki eylülde sefer düzenlemeye başlayacağız” dedi.

Pankart dikkat çekti

Yakapınar ve Kızılcaova köylerinde Türk bayraklarıyla karşılanan Kocaoğlu, Yakapınar Köyü Tahtacı Derneği Semah Ekibi’nin gösterisini de izledi. Başkan Kocaoğlu’nun ziyareti sırasında köy meydanına asılan, “Bu dağlar Mehmet Efe’yi, Gökçen Efe’yi, Yörük Ali Efe’yi, bir de Aziz Efe’yi gördü” pankartı dikkat çekti. Kocaoğlu’nu Arıkbaşı Köyü’nde de “Çerkez Halk Oyunları Ekibi” karşıladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!