HOBi’siydi KOBi’si oldu

Güncelleme Tarihi:

HOBi’siydi KOBi’si oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2010 00:00

İzmirli tekstilci Işın ve Muammer Yılmaz çifti, Urla’da hobi olarak başladıkları organik üretimi Urladan Organik adlı firmayla KOBİ’ye dönüştürdü. Şimdi hedefleri ihracat.

Haberin Devamı

ÇEYREK asırdır tekstil sektöründe faaliyet gösteren Işın ve Muammer Yılmaz, organik tarıma yöneldi.  Aynı zamanda Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis, Ege Hazırgiyim İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege İş Kadınları Derneği Başkanlığı görevini yürüten Işın Yılmaz, eşi Muammer Yılmaz ile birlikte hobi olarak başladığı organik tarımı KOBİ’ye dönüştürdü.

Doğaya dost üretim

27 yıllık tekstilci çift, geçen ay kurdukları “Urladan Organik Tarım” şirketi ile yeni bir sektöre yelken açtı. “Dünyaya ve doğaya dost üretim yapılabileceğini göstermek için bu yola girdik. İnsanlara katkısız ve sağlıklı yiyecekler sunarak fayda sağlıyoruz. Bu da çok büyük bir haz kaynağı. Tekstil ihracatçısıyız, organik tarımda da ihracat kaçınılmaz” dedi.

Ortak ihracat

Haberin Devamı


Yılmaz, “Ancak organik ürün ihracatını tek başına yapabilmek için ya açık araziyi genişletmek ya da sera üretimine geri dönmek gerekiyor. Bu yüzden bizim gibi firmalarla ortak ihracat yapabiliriz” dedi. Yılmaz, Urla Kuşçular Çobanpınarı mevkisinde bulunan arazilerinini Türkiye Organik Tarım Yönetmeliği ve Avrupa Birliği Organik Tarım Yönetmeliği’ne göre sertifikalandırıldığını belirtti.

İNTERNETTEN SATIŞ İMKANI

Yılmaz, üretimin yaz ve kış sebzeleri olarak ayrıldığı nı söyledi. Satışı ise Karşıyaka Bostanlı’da cuma, Bornova’da cumartesi günleri kurulan organik pazarlarda yapılıyor. Ayrıca, yakında etkin hale gelecek web sitesi üzerinden de satış yapacaklarını belirten Yılmaz, zamanla hayvancılık konusunda da çalışmalar yapmayı düşündüklerini kaydetti. Yılmaz, Dünyada organik ürünlerle ilgili gelişmeleri ve fuarları yakından izlediklerine dikkat çekti.


POTANSİYEL ÇOK ÇOK BÜYÜK

Sektörün Hollandalılar’ın elinde olduğunu söyleyen Yılmaz, “Sektör Hollandalı firmaların elinde. İngiltere, İskandinav ülkeleri ve İtalya da var. Türkiye taşıdığı potansiyelle bu konuda daha ileri seviyelere gelebilir. Organik tarımın maliyeti yüksek olduğu için bu fiyatlara da yansıyor. Tohumların Türkiye’de bulunmaması ve sertifikalandırma maliyetlerinin yüksekliği de dezavantaj yaratıyor. Bu ürünleri halka daha ucuz ulaştırmanın yolları aranmalı. Başka üreticiler de organik tarım için teşvik edilmeli. Şu anda gerçekleştirilen butik üretim o zaman yaygınlaşır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!