Hizmete boğacağız

Güncelleme Tarihi:

Hizmete boğacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 00:00

AK Parti adayı, eski bakan Binali Yıldırım, “Mazeret üretmeden, beceriksizliklerin arkasına sığınmadan, bugüne kadar Türkiye’nin her tarafında yaptığımız işleri aynı şekilde yeni projelerle burada taçlandıracağız” dedi.

Haberin Devamı

ESKİ Ulaştırma Bakanı, İzmir 2. Bölge birinci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, Sivaslılar Derneği üyeleriyle, Bayraklı Kırçiçeği Restoran’da pazar kahvaltısı yaptı. Tabakların yanına, Yıldırım’ın fotoğrafının bulunduğu, “İstikrar sürsün, İzmir büyüsün” sloganlı broşürler konuldu.
Binali Yıldırım, İzmir’in çılgın projesinin 4 Haziran’da kente gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti, “Başbakan’ın açıklaması daha anlamlı olur. O zamana kadar pek çok proje açıklayacağız. Bu haftadan itibaren projelerle ilgili İzmir kamuoyuna bilgi vermeye başlayacağım ama son noktayı Başbakan koyacak. İzmirliler’in hayal gücünü geniş tutmasında fayda var. İzmir’de bir heyecan oluşsun. İzmirliler proje yapılmasına önem veriyorlar, ilgileniyorlar. Projelerin hepsi birbirinden önemli ve hepsi çılgın” dedi.

Haberin Devamı

Müdahale etmeyeceğiz

Yıldırım, kenti kısır siyasi çekişmelerden kurtaracaklarını söyledi, şunları kaydetti: “Mazeret üretmeden, beceriksizliklerin arkasına sığınmadan, bugüne kadar Türkiye’nin her tarafında yaptığımız işleri aynı şekilde yeni projelerle burada taçlandırarak, ilklerin şehri İzmir’i kısır siyasi tartışmadan çıkaracağız. İzmir’i hizmete boğacağız. Bunu da sizlerin desteğiyle başaracağız. İzmir’de potansiyel, zenginlik ve kaynak var ama liderlik yok. İzmir’in tek eksiği çekip çevirecek, herkesi dinleyecek, çözüm üretecek kadrosunun olmaması. Bu kodra bizde var. En önemli hedef hiçbir siyasi görüş farkı gözetmeden, inanışlarımıza, mezhep ve meşreplerimize, yaşam tarzımıza asla ve asla müdahale etmeden, sadece ve sadece hizmet üretmeye, eksikleri gidermeye yoğunlaşacağız. İzmir’i daha ahenkli hale getireceğiz. Yerel yönetimiyle merkezi yönetimiyle çekişmeyen kavga etmeyen bir kent haline getireceğiz.”

EXPO canlanma demek

Binali Yıldırım, EXPO 2020’ye İzmir’in aday gösterildiğini de dile getirdi, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir fuar kenti. Ancak 80’inci yılını kutlayan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) geçen yıllar içinde özellikle 10 senede geri gitmedi mi? İEF’yi yeniden sadece Türkiye’nin değil, dünyanın hatırı sayılır fuarları arasına sokmaya söz veriyoruz. EXPO 2020’ye İzmir aday gösterildi. Başbakan, adaylığı onayladı ve resmi başvuru yapıldı. İzmir’de bin 400 hektarlık arazi, İnciraltı bölgesi tamamen sağlık ihtisas merkezi olacak. İzmir, Türkiye’nin ve dünyanın önemli sağlık merkezi haline gelecek. Konaklama tesislerinin kapasitesi üç kat artacak. Bu, ilave iş alanları ve ekonomik canlanma demek. Hükümet ve başbakanımız iradesini ortaya koydu ve tercihini İzmir’den yana yaptı. Hep beraber bu işi ısrarla takip etmeye var mısınız?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!