Hırsız muamelesi gördüler

Güncelleme Tarihi:

Hırsız muamelesi gördüler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2012 00:00

Bodrum'da, günübirlik tura çıkan bir kadının cep telefonunun kaybolduğunu iddia ederek polisi ve sahil güvenliği araması krize neden oldu. Teknedeki 70 turist karaya yanaştıktan sonra iki saat bekletildi.

Haberin Devamı

Bodrum'da “Grand Escape” adlı tekne 70 yolcusu ile günü birlik tura çıktı. İlerleyen saatlerde Bodrum'da yaşayan ve bir butikte çalıştığı öğrenilen Gül Şafak Akkor (23), cep telefonunun kaybolduğunu iddia ederek kaptan Mehmet Akyüzlü'ye başvurdu. Kaptan Akyüzlü telefon için anons yaptırırken, mürettabat tekneyi aradı, ancak bir sonuç alınamadı. Akkor ve arkadaşları kaptan ve mürettebatla sert tartışmalar yaşarken, bir yandan da polis ve sahil güvenliği arayarak durumu bildirdi. Günübirlik tur planlanandan erken bitirilerek Halikarnas İskelesi'ne dönüldü. Saat 17.00'de karaya yanaşan teknedeki turistlerin dışarı çıkmasına yaklaşık iki saat izin verilmedi. Bazı yolcular uçağa yetişeceklerini belirterek, duruma itiraz etti. Polis, yolcular ve mürettebat arasındaki tartışma büyüdü. Kaptan Mehmet Akyüzlü ve mürettebattan Süleyman Daş, polise mukavemet ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Telefonunun kaybolduğunu iddia eden Gül Şafak Akkor da, fenalaşınca çağrılan ambulans ile Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolculardan beşinin ifadesine başvurulurken, gözaltına alınan Akyüzlü ve Daş, savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Kaybolduğu iddia edilen telefon bulunamadı.

Haberin Devamı

Hırsız muamelesi gördüler

Teknenin sahibi Mehmet Emin Daş (36), “Bayan teknede telefonunu kaybolduğunu söyleyince her tarafı aradık, bulamadık. Bizden turistlerin çantalarını da aramamız istenince bunu kabul etmedik. Tura çıkardığımız turiste hırsız muamelesi yapamayacağımızı söyledik. Polise ve sahil güvenliğe şikayetçi olunca geri döndük. Ardından telefonun fiyatını sorduk. 800 lira olduğunu öğrenince hemen bu parayı kendisine verip konuyu büyütmemesini, otellere ve havalimanına gidecek turistleri mağdur etmemesini istedik. Parayı aldı, ancak şikayetinden vazgeçmeyince, polisler iskelede turistlerin tekneden ayrılmasına izin vermedi. Turizme yakışmayan görüntüler ortaya çıktı. Biz de kendisinden şikayetçi olduk. Kaybolduğunu söylediği telefonu gören yok” dedi.
Hastanede gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilen Gül Şafak Akkor da DHA muhabirine, “Bütün olaylar benim dışımda gelişti. Başka da bir şey konuşmak istemiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!