Hiper savaş büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Hiper savaş büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Oda başkanları, hiperleri son kez uyardı: ‘Borcunuzu bir an önce ödeyin, yoksa üyelikten çıkarırız.’’

İZMİR Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Esnaf Odaları Birliği ile hipermarketler arasında başlayan tartışma giderek büyüyor. Oda yöneticileri, hipermarketlerin mal satın aldıkları üretici firmalara borçlarını bir an önce ödememeleri halinde önce kınama, ardından yasanın kendilerine tanıdığı yaptırım yetkisini uygulayacaklarını belirtti, ‘‘Gerekirse üyelikten çıkarma cezası vereceğiz’’ dedi.

HİPERMARKET yöneticilerinin yaptıkları açıklamaların ikna edici olmadığını söyleyen İTB Başkanı Hasan Özmen, ‘‘Sessiz kalmamaya kararlıyız. 5590 Sayılı Yasa çerçevesinde Üye Disiplin Cezaları Yönetmeliği'ne göre yaptırımlarımızı uygulayacağız. Hiçbir kurumu üyelikten çıkarmayı istemeyiz ama şartlar gerektirdiği takdirde bu da gündeme gelir. Bindikleri dalı kesiyorlar’’ dedi.

TİCARİ faaliyette bulunabilmek için oda veya borsa üyeliğinin zorunlu olduğunu hatırlatan oda yöneticileri, ‘‘Üyeliğini feshettiğimizde bu hipermarketlerin kapanması diye birşey söz konusu olmaz elbette. Ama hiçbir şekilde ticaret sicil işlemi yapmaları mümkün olmaz. Hepsi halka açık kuruluşlar. Bir genel müdür atanmasından, yapılacak yatırıma, sermaye artırımından banka kredisi almaya kadar ticari işlemler oda üyeliğini gerekli kılıyor. Bu olmadan büyük bir bakkal dükkanından farkları kalmaz’’ diye konuştu.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş da, hipermarketlerin, üretici firmalara ödemelerini yapana kadar girişimlerinin süreceğini söyledi, ‘‘Sanayi Ticaret Bakanlığı'na şikayet başvurusunda bulunuyoruz’’ dedi. İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!