Her telden

Güncelleme Tarihi:

Her telden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 04:05

Eğitim neferlerinin günüydü dün. Hepimizde emeği olan öğretmenlerin özel günüydü 24 Kasım. Her yerde törenler düzenlendi, çiçekler verildi, günün anlam ve önemi anlatıldı, yeniler yemin etti, emekliler uğurlandı. Öğretmenler anıldı özetle...

Haberin Devamı


BODRUM’da Öğretmenler Günü, Nurol Kültür Merkezi’nde kutlandı. Bodrum Anadolu Lisesi’nin 50 öğrenci ve 5 öğretmeninin hazırladığı etkinlik emekli 16 öğretmene Kaymakam Mehmet Gödekmerdan’ın hizmet şeref belgesi vermesiyle başladı. Daha sonra stajlarının tamamlayan 16 genç öğretmen and içti. Ardından öğrenciler, “Ben Öğretmen Olmalıyım” oratoryosuyla “Öğretmenler Gününüz Kutlusu Olsun Öğretmenim” adlı skeci sundu. Ögrencilerin tarih dersi sözlüsünü anlatan skecinde Güney Koreli rapçi Park Jae-sang’in ‘Gangnam Style’ dansı yapması etkinliğe renk kattı. Etkinlik, okulun Müzik Kulübü öğrencilerinin mini konseriyle sona erdi.

Yaşar ANTER, (DHA)
BODRUM Yalıkavak Belediyesi ve Tema Vakfı işbirliğiyle, Öğretmenler Günü nedeniyle Gökçebel’de bin 700 çam ve selvi fidanı dikildi. Fidan dikimine, Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, TEMA Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç, Neşe Doğan İlköğretim Okulu’ndan 20 öğretmen ve 50 öğrenci katıldı, fidanlığa “Öğretmenler” adı verildi. Etkinliğe 3 aylık bebeği Aran’le katılan Hande Kayacan, eşi, oğlu ve kendisi için üç fidan diktiğini belirterek, “Eşimle fidan dikme alışkanlığımız vardı. Bu yılda ‘Aren’ doğunca bu kez onu da dikim şenliğine getirdik” dedi.

Haberin Devamı

Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, (DHA)
EĞİTİM ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Çanakkale Şubesi, Öğretmenler Günü’nü renkli görüntülerle kutladı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer maskesi takan bir eğitimci, atama bekleyen öğretmenlere kuş yemi attı, temsili olarak bayılan öğretmenlere ise “Boş vaat sendromu” teşhisi konuldu. Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, “Ataması yapılmadığı gerekçesiyle intihar eden işsiz öğretmenlerin sayısı ne yazık ki artmaktadır. Durum böyleyken bakanın ataması yapılmayan işsiz öğretmenleri ‘Yem bekleyen güvercinler’ olarak nitelemesi vahimdir” dedi.


KAMU Sen’e Bağlı Türk Büro Sen İzmir Şubesi İzmir Karabağlar’daki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda öğrencisinin bıçakla öldürdüğü Sevilay Rabia Durukan’ı, “yılın öğretmeni” seçti.
Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, öğretmenin ödülünü 75 yaşındaki annesi Pembe İlkgül’e verdi. İlkgül gözyaşlarını tutamadı.
Hüseyin Durukan da eşinin kitaba bağlı kalmadan öğrencilerine en iyiyi öğretmek için çaba gösterdiğini belirterek, “Gövdesini kitaplar altına değil bıçak altına koydu. Biz eşimin şehit olduğuna inanıyoruz” dedi. Talihsiz öğretmenin oğlu Hasan Durukan, annesi için bir şiir

Haberin Devamı


EĞİTİM ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ömer Değirmenci, Cumhuriyet Alanı’ndaki basın açıklamasında, bir anket sonucuna göre öğretmenlerin yüzde 68’sinin bankalara borçlu olduğunu, yüzde 25’nin ekonomik sıkıntıları yüzünden sağlığının bozulduğunu, yüzde 81.66’sının tatil yapmadığını bildirdi.
Değirmenci, “300 bin öğretmen adayı atama beklerken, dersler vekil, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerle götürülmekmtedir. Bugün tüm öğretmenlerimizin en az yüzde 20’si bu statüde özlük haklarından yoksun çalışmaktır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!