Hepimiz hastayız

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz hastayız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2010 00:00

Demiryolu çalışanları, banliyo trenlerine ücretle bindirilmelerine tepki gösterdi. Demiryolu işçileri bu durumu protesto etmek için toplu viziteye çıktı.

Haberin Devamı

TCDD bünyesinde görev yapan demiryolu çalışanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin ortak şirketi İZBAN A.Ş. tarafından işletilen banliyo trenlerine ücretle bindirilmelerine tepki gösterdi. Demiryolu işçileri bu durumu protesto etmek için toplu viziteye çıktı.
Son kez uyarı
Alsancak Garı içinde, Aliağa-Menderes Banliyo hattı gişeleri önünde toplanan toplanan 60 demiryolu çalışanı “İZBAN’a parayla binmeyeceğiz” sloganı attı. Eyleme demiyolu iş kolundaki sendikalar ve dernekler destek verdi. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İzmir Şubesi (BTS), Türk Ulaşım Sen Sendikası İzmir Şubesi (TUS), Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, Liman İş Sendikası İzmir Şubesi, Demiryolu Katarcılar Derneği (DEKAD), Demiryolu Makinist Ateşçi Revizörler Derneği İzmir Şubesi (DEMARD), Demiryolu Meslek Okulu Mezunleri Derneği İzmir Şubesi (DEMOK), Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) eylemde yeraldı. Demiryol çalışanları adına ortak açıklamayı BTS Merkez Yönetim kurulu üyesi Gülseren Arıkan yaptı. Arıkan, İZBAN A.Ş.’nin enerjisinden, seyrüsefer hizmetlerine, manevrasından, trafik hizmetlerine kadar her türlü işini yapan demiryolu çalışanları ile aslında her biri demiryolcu olan liman çalışanlarının bu trenlere parayla bindiğini söyledi. Bir çalışanın kendisinin işlettiği, bütün işlerini kendisinini yaptığı bir sistemden ancak yeni kendi parası ile yararlanabilmesinin sadece Türkiye’ye özgü bir kara mizah örneği olduğunu dile getiren Arıkan, “Bu uygulama çalışanlarını motivasyonunu bozdu. TCDD ile çalışanlar arasındaki iş barışı olumsuz etkilendi. Emekçilerin refleksinden İzmir halkının mağdur olmaması için TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrılarımıza yanıt alamadık. Son kez uyarıyoruz. Banliyo sisteminden ücretsiz yararlanmamazı sağlayın” dedi. Açıklamanın ardından demiryolu çalışanları uygulamayı proteste etmek için TCDD 3. Bölge Sağlık Müdürlüğü önüne yürüyüş yaptı. Sağlık Müdürlüğü’nde viziteye çıkan çalışanlar muayene oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!