Hemşeri sitemi

Güncelleme Tarihi:

Hemşeri sitemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Denizlili ünlü heykeltraş Hüseyin Altın, 12 yıl önce doğduğu kente bir heykel bağışladı. Ancak sanatçı heykelin boyanıp üzerine afiş yapıştırıldığını görünce isyan etti.

ALMANYA'nın Stuttgart Kenti'nde yaşayan Denizlili heykeltraş Hüseyin Altın, Rems - Mure Eyaleti'nde Waiblingen Gazetesi'nin ‘‘Yüzyılın en meşhur isimleri’’ seçiminde 20'nci sırada yeraldı.

Vefa için eser

DENİZLİ'de doğan Altın, kente vefasını göstermek için 12 yıl önce Ziya Tıkıroğlu'nun belediye başkanlığı döneminde düzenlenen Atatürk Parkı'na peyzaj projesine uygun, 2 insanın diyaloğunun anlatıldığı bir heykel yaptı.

Keşke kırsalardı

ANCAK sanatçı heykelin yağlıboyayla karalanıp, üzerine afiş yapıştırıldığını görünce, ‘‘Denizli horoz heykeli dolu. İnsan figürü bulunan bir heykele sahip çıkılamadı. Böyle yapılacağına kırsalardı’’ dedi.

Ödül verirlerdi

ALTIN, ‘‘Denizli'de doğup büyüdüm. Bunun karşılığı olarak da bir heykel bağışladım. İlgi gösterilmemiş. Aynı heykel Avrupa'da bir kente bağışlansa maddi manevi ödüllendirirler’’ diye konuştu.

Kimdir

DENİZLİ'de 1957'de dünyaya gelen Hüseyin Altın, 1966'da Denizli Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Almanya'ya işçi olarak giden Altın, Stuttgart Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü'nü kazandı. Altın, 1973 yılında mezun oldu. Staufer Lisesi'nde sanat tarihi ve resim öğretmenliği yapan Altın, kazandığı uluslararası burslarla dünyaca ünlü heykeltraşlar arasına girdi. Bugüne kadar 150'nin üzerinde sergi açan Altın, 9 kez birincilik ödülü kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!