Hediyelik eşyada umutlar bu fuarda

Güncelleme Tarihi:

Hediyelik eşyada umutlar bu fuarda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 00:00

Ekonomik krizden en çok etkilenen işkollarının başındaki hediyelik sektörü, bugün kapılarını açacak Souvenir Fuarı ile nefes almaya çalışacak.

Haberin Devamı

Krizde satışları durma noktasına gelen hediyelik eşya sektörü, umudunu Souvenir Hediyelik Eşya Günleri’ne bağladı. Gençiz Fuarcılık’ın düzenlediği fuar, Kültürpark’ta bugün kapılarını açacak ve 15 gün sürecek. 20’inci kez düzenlenen fuarda 50 binin üzerinde ürün İzmirliler’in beğenisine sunulacak. Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, 2008 yılındaki fuardan sonra katılımda karamsarlık oluştuğunu belirterek şunları söyledi: “Ağustos sonuna kadar yaprak kımıldamadı. Ekim ayının ortalarından itibaren, adeta patlama yaşandı. Bu yıl 200’ün üzerinde kurumsal firmanın katıldığı fuarda başvuru yapan 40 firma dışarda kaldı” diye konuştu.

SEVGİLİYE ÖZEL OLACAK

Souvenir’ın ardından 5-14 Şubat tarihleri arasında “Sevgiliye Hediye” adlı bir fuarın daha düzenlenecek. Bu fuarın Türkiye’nin çeşitli illerinde yapıldığını söyleyen Osman Gençer, fuarda mücevher, çiçek, çikolata, pasta gibi Sevgililer Günü’ne özel ürünlerin yer alacağını belirtti.

Haberin Devamı

Memnun kalacaklar

Hediyelik eşya sektöründe yaz aylarında beklenen hareketliliğin yaşanmadığına değinen Osman Gençer, “Fuarda yerini alanlar, kriz yılındaki hayal kırıklığını yaşamayacak” diyerek, Hindistan, Mısır, Pakistan ve Suriye’den de katılım olduğunu açıkladı. Fuarda ahşap aksesuvarlar, antika hediyelik eşyalar, bijuteri, çiçek, deri ve tekstil aksesuvarları, elektronik eşyalar, ev tekstili, gıda, gümüş aksesuvarlar tanıtılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!