Hazır giyimde rota Kish Adası

Güncelleme Tarihi:

Hazır giyimde rota Kish Adası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 00:00

BASİFED öncülüğünde İran’dan gelen 30 kişilik alım heyetiyle görüşmelerde olumlu sonuçlar alınırken, Egeli iş insanları da yeni bir pazarı keşfetti.

Haberin Devamı

EGE Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ile Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) “Ortadoğu’nun yeni Dubai’si” ve “İran’ın yükselen yıldızı” olarak tanımlanan Kish Adası’nı programına aldı. EGSD Başkanı Nedim Örün İzmir ile hazırgiyim sektöründe giderek yükselen bir ticareti bulunan İran’dan gelen alım heyetinin önemli bağlantılar kurduğunu söyledi, bu tür pazarlama organizasyonlarının sürekli hale gelmesi gerektiğini vurguladı. Örün, “Sadece bir kez görüşmek yetmez. O yüzden önümüzdeki dönem BASİFED Başkanı Hüseyin Porsuk ve oluşturacağımız bir ekiple birlikte İran’ın yükselen yıldızı Kish Adası’nı ziyaret edeceğiz. Kish Adası bir Dubai örneği olma yolunda hızla ilerliyor. Bizim de firmalarımızın bütün dünyaya gümrüksüz mal satmak için burada yerini alması faydalı olacak. Bunun incelemelerini yapacağız.  Mutlaka İran’da bu organizasyonu gerçekleştirmemiz lazım” diye konuştu.

GÜMRÜK VERGİSİ

Haberin Devamı

İran’a hazırgiyim ihracatında yüzde 30 ile 40 arasında gümrük vergisi uygulandığını hatırlatan Örün,
“İran’a mal girişinde yüksek gümrük
vergileri var. Bir an önce serbest ticaret
anlaşması yapma-mız gerekiyor.
Gümrükler kalkarsa bizim sektörümüzün
ihracatı ikiye katlanır” diye konuştu.

AMBARGO BİZE YARIYOR

Örün, İranlılar’ın başta erkek giyim olmak üzere çocuk ve denim ürünlerini talep ettiklerini belirterek, ticaretin artması için İzmir’e direkt uçuşların önemine dikkat çekti. Örün, “İran’ın nispeten kapalı bir ekonomiye sahip olmasının avantajları da var. Küresel krizlerden daha az etkilenen bu ülkeye Batı ülkeleri tarafından da ambargo uygulanıyor. Bu da Türkiye’nin ticaret şansını artırıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!