Hayvan Dünyası: Kedi Hakları Bildirgesi

Güncelleme Tarihi:

Hayvan Dünyası: Kedi Hakları Bildirgesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜM kediler özgür ve eşit haklara sahip olarak doğarlar. Sokak kedisi ile ciğercinin kedisi arasındaki fark, sahipli - sahipsiz konumdan doğan farktır. Hiçbir kedi sahibinin, özgürlüklere aykırı şekilde kayıtsız şartsız itaat bekleme hakkı yoktur.

SAHİBİNİN kediye bağımlığı, kedinin - nankörlük sayılsa bile -bağımsızlığını zedeleyecek bir hak için gerekçe olarak kullanılamaz.

HÜRRİYET, zürriyet, güvenlik ve zulme karşı direnme her kedinin hakkkıdır. Bunlardan sadece ikincisi koşullara bağlı olarak veteriner aracılıyla kısıtlanabilir.

BİR tür hayvan olan insan, bir başka tür hayvan olan kedinin varoluşuna ve haklarına saygı duymak zorundadır.

İNSANIN kendi türüne reva gördüğü kötü hareketler, insan - kedi ilişkisi için bir ölçek olarak kullanılamaz.

EĞİLİM ya da eğlence, her ne sebeple olursa olsun, hiçbir kediye işkence yapılamaz. Bir kedinin öldürülmesi vahşettir.

KEDİLER herhangi bir işe koşulamaz, fare veya sinek avlamak gibi doğal görevleri için bile zorlanamazlar.

KEDİLERLE insanları bir arada tutan bağ ortadan kaldırılamaz bir yaşam ortaklığıdır.

KEDİLERE duyulan sevgi, öteki evcil hayvanların aşağılanmasına, hor görülmesine yol açacak bir kedi şovonizmini içeremez.

Emine’den mektup var

EMİNE Aygün, kendisini tekerlekli iskemleye mahkum eden kazadan sonra yaşama azmini hayvanlardan alan bir genç kız. Önceki gün kendisinden bir mektup aldım. Yazının başındaki S.O.S. harfleri dikkatimi çekti. Mutlaka bir sıkıntısı var, benden yardım istiyor diyerek mektubu okumaya başlayınca, Emine'nin derdi anlaşıldı. Sadece Emine'nin değil, tüm hayvanseverlerin ortak sıkıntısı bu dert. Sokaklardaki aç hayvanlar. Önümüz kış kıyamet. Sokak hayvanlarının bundan sonra durumu daha da vahim. Tüm hayvanseverleri işbaşına çağırıyor Emine kardeşimiz. ‘‘Lütfen hiç olmazsa mahallenizdeki, sokağınızdaki hayvanlardan bir yudum su, bir tas yemeği esirgemeyin.’’

Teşekkürler hocam

İSRAİLLİ göz doktoru Prof. Dr. Robert Barishak, İzmir'de göz rahatsızlığı olan hayvanları ücretsiz tedavi ediyor. Nazvet Veteriner Kliniği'nin konuğu olan 77 yaşındaki Barishak, 51 yılını doldurduğu mesleğinin büyük bölümünü hayvanlara adadığını söylüyor. 1948 yılında İstanbul'da Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra gittiği Amerika'da uzun yıllar araştırmalar yaptığını ve Kudüs Üniversitesi'nde göz kliniği kurduğunu anlatan Barishak Hoca, Telaviv ve Gazze'deki üniversitelerde uzun yıllar görev yapmış. Şimdilerde ülke ülke dolaşarak konferanslar veriyor, genç meslektaşlarına birikimlerini aktarıyor. Prof. Barishak, hayvanların birçok yönden insanlardan daha güçlü olduğunu belirterek, ‘‘Köpeğin körlüğü insan körlüğü gibi değildir. Kör bir köpek insana göre daha iyi yaşar. Doku ve işitme duygusu insandan daha üstün olduğu için daha başarılı olurlar’’ dedi.

Posta kutusu

Arkadaş arıyorum

Poodle, erkek, beyaz renk 3 yaş,

Tel: 0 232 2380848

Bizi yuvanıza kabul edermisiniz

Yavru kediler 1 aylık.

Tel: 0 232 4215205

Erkek aşıları yapılmış köpekler

Tel: 0 232 3693168

Yavru köpekler

Tel: 0535 3165707

Terrier,aşıları tamam

Tel: 0 232 4215205

Yavru kediler

Tel: 0 232 4257616

Kayıp aranıyor

Golden Retriever 1,5 yaş, dişi

Tel: 0 232 2783738

Sahibini arıyor

Cocker 5 yaşında

Tel: 0 232 3620359

Doğum günü olanlar

Alexender Durand(Sassie)

Fıstık.

Bu petlerle ilgili ayrıntılı bilgiyi Veteriner Hekim Türkan Evran Gümüşay’dan alabilirsiniz

Tel: 0 232 421 52 05

422 01 99

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!