Hayırseverlerden eğitime 16.5 milyon

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverlerden eğitime 16.5 milyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 00:00

Bugüne kadar kente 150’den fazla eğitim kurumu kazandıran hayırseverler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinde dört okul ve bir pansiyonun yapımı için protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptırdığı, hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu tarafından 4 milyon liraya yaptırılan Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni açışından sonra dört yeni okul ve bir pansiyon için de protokol imzalandı.
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, memleketi Babadağ’a babası Hacı Mehmet Zorlu’nun adını taşıyacak 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi yaptıracak. Okul, Hacı Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nca inşa ettirilecek.
Denizli Belediyesi ve Denizli İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür Derneği’nce yaptırılacak Denizli Merkez İmam Hatip Lisesi 24 derslikli olacak.


Dört okul, bir pansiyon
Kaklık Belediye Başkanlığı ve Kaklık İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanlığı’nın üstlendiği Kaklık İlköğretim Okulu 18 derslikli olarak inşa edilecek.
Orhan-Cedide Abalıoğlu çiftinin yaptıracağı, Cedide Abalıoğlu’nun adını alacak Engelliler İlköğretim Okulu için ise özel proje hazırlanacak. 200 kişilik öğrenci pansiyonu da Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği’nce kurulacak.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, dört okul ve bir pansiyonun yapımına hayırseverler tarafından 16.5 milyon liralık katkı konulacağını söyledi. Oğuz, “Babadağ Hacı Mehmet Zorlu Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yapımına kısa sürede başlanacak. Diğer okulların ve pansiyonun startı ise verildi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!