Haydi Dilara

Güncelleme Tarihi:

Haydi Dilara
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 13:57

Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmek için yarışan milli sörfçü Dilara Uralp, İspanya’da kampa girdi.

Haberin Devamı

Haydi Dilara

Rio Olimpiyatları kotası için İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin desteğiyle bir yıldan bu yana Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Türkiye, İspanya, Umman, İtalya ve İsrail’de kamp ve yarışlara katılan Dilara Uralp, İspanya Palma de Mallorca’daki iki haftalık kamp yapacak. Dilara, kampın ardından 28 Mart-2 Nisan’da gerçekleşecek Princess Sofia Regatta’da yarışacak. RS:X kategorisinde mücadele eden Dilara, 4 Avrupa ülkesinden rakiplerini geçtiği takdirde, kota yarışını kazanıp Olimpiyatlara katılan ilk Türk kadın sörfçü unvanını da elde edecek.

2016 Rio Olimpiyatları için son kota yarışına gireceği için heyecanlı olduğunu belirten Dilara, yarışlardan birinci çıkıp, Rio biletini alacağına inandığını söyledi. Dilara, "Palma’da iki hafta kamp yapacağız. Havanın değişkenliği ile bilinen adada, iki hafta süresince ortama ve deniz koşullarına alışacağız. Olimpiyat kotasını alan ülkelerin sörfçülerinin de katılacağı 28 Mart’taki yarışlara ilgi büyük. Bütün ülkeler kendi elemelerini de İspanya’da yapacaklar. Rio’ya gitmem için, şu ana kadar kota alamamış Macaristan, İsveç, Bulgaristan ve Belarus’tan rakiplerimi geçip birinci olmam yetiyor. Çok heyecanlıyım. Çünkü hayatımda ilk defa bu kadar önemli bir yarışa giriyorum. Çok sıkı bir antrenman yaptım. Kendimi hazır hissediyorum. Elimden gelen en iyi performansı gösterip, Rio biletini kapacağım" dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise Dilara Uralp’ın sörf ile uğraşan veya bu spora ilgi duyan tüm gençlere örnek olduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!