Hayat kurtaracaklar

Güncelleme Tarihi:

Hayat kurtaracaklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2009 22:21

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, mezun olan 279 genç doktoru tıp ordusuna uğurladı. Dekan Prof. Dr. Serhat Bor, “Onların hayatları bugün başlıyor” dedi.

EGE Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi, düzenlenen törenle 2008-2009 eğitim öğretim yılı mezunu 279 genç doktoru tıp ordusuna uğurladı. Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 279 genç doktorun mezuniyet töreninde konuşan EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor, “Sağlık sistemi, üniversite hastanelerini, bilimin kenara atıldığı, sadece zor hastalıkların tedavilerinin gerçekleştirildiği yerler haline getirmeye çalışıyor. Tam gün yasası ve aile hekimliği gibi olumsuz uygulamalara rağmen üniversite hastaneleri topluma karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek için dimdik ayakta kalacak.  Sağlığı ve sağlık hizmeti üretenleri araç olarak kullananlara her zaman karşı olacağız. Altı yıl boyunca yetiştirdiğimiz genç doktorlarımızın da demokrasi duygusu ve insan sevgisi gibi değerlere sahip olarak uğurluyoruz. Onların hayatları bugün başlıyor” dedi. İyi bir hekim olmanın meraklı ve gözlemci olmayı gerektirdiğini ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da, “İnsanların acısını dindirmek bir sanattır ve bu sanatı icra ederken etik değerlere bağlı kalmak olmazsa olmazdır. Şerefle ve coşkuyla ettiğiniz Hipokrat yeminini mezara kadar tutmalısınız. Dersler sınavlar, sıkıntılar henüz bitmedi. Çünkü hekimlik mesleğinde eğitim yaşam boyu sürer” dedi. EÜ Tıp Fakültesi mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Sizler geleceğimiz ve onurumuzsunuz. Bizler de gittiğiniz her yerde sizleri ve yaptıklarınızı takip ediyor olacağız” diye konuştu.

KEPLER HAVAYA

Haberin Devamı

Tören, dönem birincisi Dr. Umut Güllü, dönem ikincisi Dr. Burcu Uludağ, dönem üçüncüsü Dr. Erbil Akaslan ve dönem dördüncüsü Dr. Abdullah Songür’e başarı plaketlerinin verilmesi, öğrencilere diplomalarının takdimi ve genç doktorların keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.

166 hemşire diploma aldı

EGE Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun olan 166 hemşire, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle meslek yaşamına uğurlandı. Törende konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Telefoncu “Üniversitemizin ilk kurulan eğitim birimlerinden olan Hemşirelik Yüksek Okulu’nun mezunlarını tebrik ediyorum. Ayrıca hepimiz bir gün onlara muhtaç olacağız bu yüzden onları canı gönülden alkışlamanızı istiyorum” dedi.Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Gülümser Argon bugüne kadar 3 bin 654 mezun verildiğini ve Avrupa’daki değişik üniversitelerde uygulama yapma olanağına sahip olduklarını belirtti.

İlk üçe ödül verildi

Haberin Devamı

EÜ Hemşirelik Yüksek okulunu dereceyle bitiren Behiye Eliş (birinci), Bilge Yıldırım (ikinci) ve Gülden Şen’e (üçüncü) mezuniyet belgeleri ve ödülleri EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Telefoncu ve Okul Müdürü Prof. Dr. Gülümser Argon tarafından verildi.Türk Hemşireler Derneği izmir Şubesi 2. Başkanı Nagihan Köksal ve EÜ Hemşirelik Yüksekokulu Mezunlar Derneği Başkanı Nihan Yalçıner dereceyle mezun olanlara ayrıca ödüllerini takdim etti.

Tören, Hemşirelik Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri’nin sırayla öğrencilere diplomalarını vermeleri ve çiçeği burnunda hemşirelerin keplerini havaya atmalarıyla son buldu.

250 genç iletişimci

EGE Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 2008-2009 öğretim yılında mezun olan 250 genç iletişimci, düzenlenen bir törenle meslek yaşamlarına uğurlandı. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE-Kampus Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende konuşan EÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Beril Akıncı Vural, gençlere seslenerek, “Ege Üniversitesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Her biriniz eğitiminiz sırasında edindiğiniz bilgi ve becerilerle sektörde görev almaya hazırsınız. İş yaşamına adım attığınız andan itibaren dürüstlük, doğruluk ve güven ilkelerinden asla taviz vermeyin. Laik ve demokratik toplumumuzun geleceği sizlersiniz” dedi. Hayatın sadece kariyerden ibaret olmadığını kaydeden Doç. Dr. Vural, “Meslek yaşamınız dışında, özel hayatınızda da sağlık, mutluluk, huzur sizlerle birlikte olsun” dedi. Tören açılış konuşmalarının ardından fakülteyi ilk üç dereceyle bitiren Deniz Sayaner, Ahmet Dönmez (Radyo-TV), Adalet Irkörücü’ye ödüllerinin verilmesinin ardından, mezuniyet belgelerinin dağıtılması ile sona erdi.

Vals yaparak kutlama

Haberin Devamı

BAYRAKLI’daki Soyer Kültür Sanat Fabrikası bünyesinde yer alan Özel Selçuk Soyer Anaokulu’nun 6 yaş grubu minikleri mezuniyetlerini vals yaparak kutladı. Özel Selçuk Soyer Anaokulu’nun minikleri şık giysiler içinde SKSF’nin çim alanına geldi. Minikler öğretmenleri Yeşim Çetinkaya ile Özlem Arslan’ın önderliğinde tam bir düzen içinde yer aldıktan sonra vals gösterilerini sundu. Aileler çocuklarını büyük bir mutluluk ve gururla izledi. Minikler kendileri için özel olarak hazırlanan andaçlarını ve başarı belgelerini SKSF Müdürü Mehmet Refik Soyer, Okul Eğitim Danışmanı Süleyman Can, Okul Müdürü Işık Can ve öğretmenlerin elinden aldı. Minikler tören sonunda öğretmenleri, okul yöneticileri ile birlikte “Arkadaş” şarkısını söyledi.

Polonya’da Türk izleri

Haberin Devamı

POLONYA’da eğitim gören Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Erasmus Programı öğrencileri ülkenin kuzey doğusundaki Tatar köylerini ziyaret ederek yöre halkının kültürel yaşamlarını incelediler. WSAP Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nin Bialystok şehrine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Kurşunyani ve Bohoniki köylerine düzenlediği geziye Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Erasmus öğrencileri de katıldı. Bu köylerde yaşayan Tatar Türkleri’yle görüşen öğrenciler camiler ve mezarlıkları ziyaret etti. Köylüler öğrencilere tarihleri ve günlük yaşamları hakkında bilgiler verdi. 300 yıldır burada yaşadıklarını söyleyen köylüler, “Genel anlamda ana dillerimizi unuttuk, Polonlar ile yaptığımız evliliklerde eşlerimizin soyadını aldık. Bunun yanında Müslüman olarak dini adetlerimizi devam ettirdik” dedi.

Dört Dörtlük konseri

Haberin Devamı

Mehmet KURT, (DHA)SEKTÖRDE bu yıl 6’ncı yılını dolduran Dört Dörtlük Müzik Okulu, sezonu yıl sonu konseri ile kapattı. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri çok sayıda veli ilgi ve beğeniyle izledi. Orkestra veya küçük gruplar halinde sahneye çıkan kursiyerler, performansları ile velileri tarafından coşkuyla alkışlandı.

Konserin onur konuğu

Konserin birinci bölümünde J.Hetfield, L. Ulrich, R.Clark, P. Ham/ T.Evans, O.Rieding, W. Mozart, Y. Tura, F. Schubert, P. Mascagni, J. De Aspiazu, G.Bizet,  H.F.Alnar, F. Litz, Gurlitt, T. Richards, T. Seabrook, A. York- P.Wedgwood, J.Snidero, A. Piazzola’nın eserlerini seslendirdi.  Konserin ikinci bölümünde ise I. Gammie, A.L.Webber, N. Koyutürk, N. C. Andel’in eserlerinin yanı sıra Anonim türkülerden Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, İki Keklik, Uzun İnce Bir yoldayım, Harmandalı, Hey Onbeşli Onbeşli’nin de aralarında yer aldığı eserler sunuldu. Konserin onur konuğu elektro ve basgitar sanatçısı- Rockshool Müzik Sınavları sınayıcısı Rowan J. Parker gitarıyla mükemmel bir müzik ziyafeti çekti.

Okullarına veda ettiler

ÖZEL izmir Ata Koleji 2008-2009 mezunları, okul bahçesinde düzenlenen görkemli bir gece ile okullarına veda etti. Gururun ve hüznün bir arada yaşındığı gecede bayrak-flama devir teslim töreni yapıldı. Beden Eğitimi öğretmeni Beyza Bekaroğlu’nun hazırladığı modern dans gösterisi ilgi ile izlendikten sonra mezun olan 44 öğrenci diplomalarını müdür yardımcılarından ve öğretmenlerinden aldı. Dereceye giren Leman Gaye İyem, Ata Keşfeden, Birce Begüm Burhanoğlu okul kütüğüne isimlerini alkışlar arasında çaktı, başarı plaketlerini Okul Müdürü Necla Çelenk’ten aldı. Okul birincisi Leman Gaye İyem’in duygu yüklü konuşmasının ardından tüm öğrenciler şarkılar ile okullarına veda etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!