Havalandırmada tek elden ihracat

Güncelleme Tarihi:

Havalandırmada tek elden ihracat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 00:00

İzmir Kalkınma Ajansı’nın kümelenme potansiyeli en yüksek sektör seçtiği havalandırma, iklimlendirme ve soğutma cihazları sektörü ihracatçıları tek çatıda toplanıyor.

Haberin Devamı

İZMİRLİ havalandırma, iklimlendirme ve soğutma cihazları üreticileri, 2023’te 25 milyar dolarlık ihracat hedefleyen sektörün birliğinin kurulması için öncülük etti, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kuruluşa onay verdi, sıra Bakanlık onayında.

İzmir Kalkınma Ajansı’nın kümelenme potansiyeli en yüksek sektör olarak seçtiği endüstriyel havalandırma, iklimlendirme ve soğutma cihazları sektörünün İklimlendirme Sanayi İhracatçıları’nın kuruluşu için başlattığı çalışmaları sonuçlandırmak üzere. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege Soğutma Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESSİAD) ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) öncülük ettiği oluşumla ihracat artarken, ekonomi yönetimine talepleri iletmek kolaylaşacak. Öte yandan Orta Anadolu İhracatçılar Birliği (OİB) bünyesinde planlanan birliğin kurulması için TİM’e yapılan başvurudaki 150 imzanın 42’sini Egeli firmalar oluştururken, sıra Ekonomi Bakanlığı’nın onayına geldi.

Haberin Devamı

KAPASİTE ARTACAK

ESSİAD tarafından İZKA’nın Doğrudan Faaliyet Desteği ile kurulması planlanan Akredite Test Laboratuvarı’nın fizibilite projesinin tanıtım toplantısında konuyu gündeme getiren EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, tek bir kanaldan ihracat yapmayı sağlayacak çalışmaların son aşamada olduğunu dile getirdi. 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için iklimlendirme sektörünün büyük önem taşıdığını kaydeden Türkmenoğlu, ihracat kapasitesinin artması için birliğin şart olduğuna dikkat çekti.

HEDEFE VARILACAK

ESSİAD Başkanı Hüseyin Vatansever, sektörün 2023 yılında Türkiye’de 25, Ege Bölgesi’nde 5 milyar dolar ihracat hedeflediğini hatırlatarak, “Şu anda ihracat 1 milyar dolar seviyesinde. Öncelikle sektörün acil ihtiyaç duyduğu akredite test labaratuvarının hayata geçmesi için fizibilite projesini uyguluyoruz. Bu proje sonunda 6-12 milyon TL maliyetle kurulacak labaratuvarın ana hatlarını belirleyeceğiz. Sonrasında da İZKA ve ilgili kurumların desteği ile labaratuvarı kuracağız. Kendi birliğimizle de hedeflediğimiz rakamlara ulaşacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!