Hastanelerimiz depreme hazır mı

Güncelleme Tarihi:

Hastanelerimiz depreme hazır mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 00:00

HERKES İçin Acil Sağlık Derneği ve İzmir Tabip Odası işbirliğiyle, ABD’nden davet edilen HAP kurucusu dünyaca ünlü Dr. Donald Walsh’un katıldığı konferans ve tatbikatlar İzmir’de başladı. Katılımcıları

Haberin Devamı

Türk ve yabancı 109 doktor ve sağlık personelinin oluşturduğu konferansta hastanelerin, işyerlerinin, fabrikaların depreme hazırlanmasına yönelik bilgiler verilerek, uygulamalı tatbikatlarla tüm anlatılanlar pekiştirildi.

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu, meydana gelen bir afet sonrası fabrikada ya da işyerinde ciddi yıkımın, zararın ortaya çıkma ihtimalinin sürekli göz önünde bulundurulması gerektiğine, depreme hazırlığın önemine değinerek, “Hastane Afet Planı (HAP) ve Kurum Afet Planı (KAP), afet sırasında süratle olaya müdahale eden, belirli bir sistem içinde olaya yaklaşan, müdahale eden kişilerin görevlerinin çok iyi tanımlandığı düzenli kayıtların tutulduğu ve her alanda ortak dilin kullanıldığı afetle mücadele sistemidir. Bu sisteme göre afet haberi alınır alınmaz, hastane ve kurum afet komuta merkezi kurulur; acil servis ve hastanenin tüm birimleri plana göre harekete geçirilir; hastane içi araç ve insan trafiği güvenlik ekiplerince kontrol altında tutulur. Medya ve hasta yakınları için özel bölümler kurulur; uygun bir haberleşme ağı sağlanır; şehir afet komuta merkezi ile sürekli koordinasyon sağlanır ve bu işle ilgili bir kişi görevlendirilir.”

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Konferans Salonlarında gerçekleştirilen etkinlik son yıllarda bu alanda yapılan önemli çalışmalardın biri olmasıyla dikkat çekti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!