Hastanede ’açığa alma’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Hastanede ’açığa alma’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:22

İZMİR’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve İzmir Tabip Odası üyesi Dr. Fatih Sürenkök ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Mahmut Bakay’ın açığa alınmasına tepki gösteren bir grup sağlıkçı, hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Kararların yürütmelerinin durdurulması için hukuki süreç başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. Fatih Sürenkök ile sağlık personeli Mahmut Bakay, katıldıkları basın açıklamasında sokağa çıkma yasaklarını eleştirdikleri gerekçesiyle, İzmir Valiliği’nin kararı geçen 28 Mart’ta görevden uzaklaştırıldı. Kara tepki göstermek için İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde bugün hastane bahçesinde basın açıklaması yapıldı.

Yaklaşık 300 kişinin destek verdiği açıklamaya görevden uzaklaştırılan Dr. Sürenkök ile Bakay da katıldı. Avukatı aracılığıyla yaptıkları başvuruda, hakkında açılan herhangi bir dava olmadığını öğrendiğini söyleyen Dr. Sürenkök, "Zaman zaman telefonumu kapatmak zorunda kalıyorum. Bu kadar çok sevenimin olduğunu bilmiyordum. CHP Genel Başkanı’ndan milletvekillerine kadar birçok destek telefonu aldım. Bir teşekkürü de Vali Mustafa Toprak’a yapmak istiyorum. Çünkü bana hayattayken ne kadar çok sevenim olduğunu gösterdi. Ben bileğimin gücüyle bulunduğum konuma geldim ve görevime de tekrar döneceğim. Sayın Vali’ye sormak istiyorum, bizler İzmir’deyiz ancak siz yarın bir gün gideceksiniz, acaba siz görevden ayrılırken arkanızdan üzülen ya da gözyaşı döken olacak mı? Bunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

Grup adına basın açıklamasını SES İzmir Şubesi Başkanı Rukiye Çakır yaptı. Çakır, "Arkadaşlarımız hakkında verilen kararlar en temel hukuki dayanaktan yoksundur. Avukatlarımız bu kararların yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava sürecini başlattı. Arkadaşlarımızın en kısa süre içinde göreve döneceğini düşünüyoruz. Emek ve ifade özgürdür, susmuyoruz susmayacağız" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.

BAKMADAN GEÇME!