Harmandalı'da çöp cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Harmandalıda çöp cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 12:38

İzmir'deki Harmandalı çöp depolama alanında, topladıkları kabloları yakıp bakır elde etmeye çalışan bir grup ile bir başka grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay sırasında av tüfeğiyle sırtından vurulan 54 yaşındaki Ali Aykın öldü, Serdar Yanık ise ağır yaralandı. Aykın'ın cesedi 10 saat sonra bulurken, gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

 

Olay, Harmandalı çöp depolama alanında geçen perşembe günü saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Hurdacı 36 yaşındaki Yakup Karadiken, 31 yaşındaki Serdal Ceran ve 38 yaşındaki Halis Aksoy, topladıkları kabloları yakıp bakırını almak için kamyonetle çöplüğe geldi. Bu sırada ellerinde av tüfeği ve bıçakla kabloların yakıldığı yere geldikleri öne sürülen 33 yaşırdaki Birol Örsçelik ve 29 yaşındaki S.Y. ile evli ve bir çocuk babası Ali Aykın, buradaki 3 kişiyi hırsızlıkla suçlayıp onları tartakladıktan sonra bölgeden uzaklaştırdı. Yakup Karadiken, Serdal Ceran ve Halis Aksoy, yakınları 21 yaşındaki Beytullah Karadiken'i cep telefonundan arayıp durumu anlattı. Bunun üzerine olay yerine gelen Karadiken, çöplükte buluştuğu yakınları 3 kişi ile birlikte

Haberin Devamı

Birol Örsçelik ve 29 yaşındaki S.Y.ile evli ve bir çocuk babası Ali Aykın, Birol Örsçelik, S.Y. ve Aykın'ın yanına gitti. İki grup arasında tartışma çıkınca, Beytullah Karadiken elindeki av tüfeğiyle havaya, ardından da diğer gurubun üzerine ateş etti. Açılan ateşle S.Y. ağır yaralandı, Aykın ile Birol Örsçelik ise kaçtı.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDILAR

İhbar üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri, av tüfeğinden çıkan saçmalarla bacağından yaralanan S.Y.'yi, ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. İlk müdahale ardından yaralı, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Polis olayda kullanılan av tüfeğiyle Beytullah Karadiken, yakınları Yakup Karadiken, Serdal Ceran ve Halis Aksoy'u gözaltına aldı. Polis merkezinde ifadelerine başvurulan Ceran, Karadiken ve Aksoy savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

10 SAAT SONRA CESEDİ BULUNDU

Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen Beytullah Karadiken'in sorgusu sürerken, olaydan yaklaşık 10 saat sonra, Harmandalı çöplüğünde bir kişinin cesedi bulundu. İncelemede ölen kişinin, Birol Örsçelik ile S.Y.'nin yanında bulunan Ali Aykın olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine, serbest bırakılan 3 kişi tekrar gözaltına alındı. Ayrıca olay yerinde, Aykın'a ait olduğu belirtilen bir de av tüfeği bulundu. Aykın, İzmir Adli Tıp KurumuMorgu'na yapılan otopsinin ardından toprağa verildi. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Beytullah Karadiken, Yakup Karadiken, Serdal Ceran ve Halis Aksoy ise tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!