Haraç isteme kavgasında, imam vuruldu, 1 polis yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Haraç isteme kavgasında, imam vuruldu, 1 polis yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 13:09

Akköy'de büfeden haraç isteyen 3 kişi nedeniyle çıkan çatışmada cami imamı ve 1 polis yaralandı.

Haberin Devamı

Akköy'de 3 kişinin bir büfeden haraç istedikleri iddiasıyla çıkan çatışmada,cami imamı ve 1 polis yaralandı. İlçe Emniyet Amirliği karşısındaki kavgada bir kişi rastgele defalarca tüfekle ateş açtı. Olayda bir imam ve polis memuru yaralanırken, vatandaşlar toplanarak ilçenin güvenliği olmadığı gerekçesiyle kaymakamlık ve polis merkezi önünde protesto gösterisi yaptı .

Akköy İlçesi'nde Perşembe günü saat 21.00 sıralarında A.A. (21), F.A (27) ve A.R.A.(24) isimli üç kardeş, 20 F 8586 plakalı otomobille Akköy İlçe Emniyet Amirliği karşısındaki bir büfeye geldi. Haraç isteme iddiasıyla başlayan tartışmanın büyümesi üzerine büfe önünde bekleyen bir grup A.A., F.A. ve A.R.A.'ya tepki gösterince, başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında A.A. evde bulanan tüfeğini aldı. Bu sırada üç kardeşe tepki gösteren grup sopalarla kardeşlere ait olan 20 F 8586 plakalı otomobile zarar verdi. Grubun kendilerine saldırması üzerine A.A. elindeki tüfekle rastgele ateş açtı. Bu sırada akşam namazı sonrası iftar açmak için evine girmek üzere olan Yukarı Cami imamı 42 yaşındaki Eşref Adak'ı rastgele açılan ateş sonucu boynundan yaralandı. İmam Adak, kanlar içinde yere yığılırken, kavgaya müdahale eden bir polis memuru da elinden bıçakla yaralandı. İlçe polisinin yetersiz kalması üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istendi. Akköy ilçesine çok sayıda polis ekibi ve ambulans gönderildi. Gelen ambulansla İmam Adak, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralı polis memuru ise arkadaşları tarafından Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İmam Adak'ın sağlık durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

HUZURUMUZ KALMADI

Yaşananlara tepki gösteren yaklaşık 100 kişi, Kaymakamlık ve polis merkezi önünde toplandı. Akköy Kaymakamı Sabri Uzun, vatandaşlara sakin olmaları gerektiğini söyleyip, dağılmalarını istedi. Vatandaşlar bir süre sonra olaysız şekilde dağıldı. Protesto gösterisinde bulunan vatandaşlar, 3 kişinin sürekli ilçede olay çıkardıklarını belirterek, “Uyuşturucu hap içip, burada olay çıkarıyorlar. Sokağa çıkamaz hale geldik. Herkes korkuyor. Silah sesinden duramıyoruz. Bunlara birileri artık dur desin. Kaymakama gittik ve ilçede huzurumuzun ve can güvenliğimizin olmadığını söyledik. Önlem almasını istedik” dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!