Hapisteki eski başkanın geçim feryadı işe yaradı

Güncelleme Tarihi:

Hapisteki eski başkanın geçim feryadı işe yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:00

Dalaman’da 1994-2004 arasında belediye başkanlığı yaptıktan sonra, bir cinayeti azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan Şevket Durmuş’un yardım isteyenmektubu yankı buldu.

DALAMAN’da 1994-2004 arasında belediye başkanlığı yaptıktan sonra, bir cinayeti azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan Şevket Durmuş’un cezaevinden yazdığı yardım isteyen mektup yankı buldu. Eski başkanın eşi Selma Durmuş, Dalaman Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nde işe alındı.

MHP’li Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, "Eski belediye başkanımızın mağdur olduğunu biliyorduk. Seçimden hemen sonra yardımcı olmak için çalışmaya başladık. Belediyemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı bugüne kaldı. Eski başkanımızın eşini işe aldık. Dalaman’da belediye başkanlığı yapmış bir kişinin sıkıntı içinde olmasına kayıtsız kalamazdık" dedi.

Yılmaz’ın talimatıyla işe başlayan Selma Durmuş ise şunları söyledi:

"Eşim 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. Sonra başına talihsiz olaylar geldi, cezaevine düştü. Ailece çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ama gazetelerde çıkan haberlerden sonra bize önce belediye başkanımız Sedat Yılmaz sahip çıktı. Belediyeye davet etti. Bana iş teklif etti. Gururla kabul ettim. Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık da telefonla arayıp yardım etmek istediğini söyledi. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, Dalaman halkı da bana ve çocuklarıma çok yakın ilgi ve alaka gösterdi."

Mektup yazmıştı

1994’te Anavatan Partisi’nden başkan seçilip on yıl görevde kalan Durmuş, daha sonra ticaret yaptı, ancak 2005’te bir teknenin yapımıyla ilgili işlenen cinayette ’azmettirici’ olduğu gerekçesiyle tutuklandı. 16.5 ay tutuklu kalan Durmuş, serbest bırakıldı. Durmuş, devam eden dava kapsamında, 2008’in son günlerinde yeniden tutuklandı. Durmuş, belediye personelinin promosyon paralarının bir dönem başkanlık yaptığı Dalaman Kağıtspor’un hesabına aktarıldığı gerekçesiyle de 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Durmuş, Dalaman’daki bir gazeteye yolladığı mektupta şöyle dedi:

"Değerli yardımsever okuyucu. 2005 yılının mart ayında ilgim olmayan bir olaydan dolayı 16,5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildim. 2 yıl 4 ay 15 gün sonra 2008 yılının son günlerinde yeniden tutuklandım. 7.5 aydır tutukluyum. Hiçbir gelirim olmadığı gibi birikimim de yok. Emekli olmama yaklaşık 21 ay var. Emekli olabilmem için aylık 618 lira ödeme yapmam gerekiyor. Evim yok, kiralık evdeyiz. Çocuklarım okula devam ediyor. Eşim ise çalışmak için iş bulamıyor. Kısacası emekli olana kadar, eşim adına Dalaman Akbank ile İş Bankası’ndaki hesabına yatıracağınız yardımlarınıza ihtiyacım var. İyi ramazanlar diler saygılar sunarım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!