Hapisteki eski başkan halktan para istedi

Güncelleme Tarihi:

Hapisteki eski başkan halktan para istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 00:00

Muğla Dalaman’da 1994’te Anavatan Partisi’nden belediye başkanı seçilerek 10 yıl koltukta oturan Şevket Durmuş, 2004’te görevini AKP’li Beyhan Korkut’a devretti.

Belediye başkanlığından sonra ticarete atılan Durmuş, 2005’te bir teknenin yapımıyla ilgili işlenen cinayette ’azmettirici’ olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

16.5 ay tutuklu kalan Durmuş, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şevket Durmuş, devam eden dava kapsamında, 2008’in son günlerinde yeniden tutuklanıp Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Ayrıca, bir dönem başkanı olduğu Dalaman Kağıtspor’un hesabına aktarılıp sonra yok olan, belediye personelinin promosyon paraları yüzünden de yargılanan Durmuş, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nce de 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Yardım mektubu

İkinci tutuklanmasından yaklaşık 7.5 ay sonra, Dalaman’daki bir yerel gazeteye Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’nden mektup gönderen Durmuş, şöyle dedi:

"Değerli yardımsever okuyucu. 2005 yılının Mart ayında ilgim olmayan bir olaydan dolayı 16,5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildim. 2 yıl 4 ay 15 gün sonra 2008 yılının son günlerinde yeniden tutuklandım. 7.5 aydır tutukluyum. Hiçbir gelirim olmadığı gibi birikimim de yok. Emekli olmama yaklaşık 21 ay var. Emekli olabilmem için aylık 618 lira ödeme yapmam gerekiyor. Evim yok, kiralık evdeyiz. Çocuklarım okula devam ediyor. Eşim ise çalışmak için iş bulamıyor. Kısacası emekli olana kadar, eşim adına Dalaman Akbank ile İş Bankası’ndaki hesabına yatıracağınız yardımlarınıza ihtiyacım var. İyi ramazanlar diler saygılar sunarım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!