Hakemi tehdit eden futbolcuya şok ceza

Güncelleme Tarihi:

Hakemi tehdit eden futbolcuya şok ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 00:00

İzmir’de 1’inci Amatör Küme’de geçen 14 Kasım’daki maçta Pınargücü futbolcusu Emre Bağcı, kendisine küfür ettiği gerekçesiyle Yavuzspor’un oyunculardan birine kafa attı. Orta hakem Mert Uçar da Bağcı’ya kırmızı kart gösterdi.

Buna sinirlenen Emre Bağcı, idddiaya göre, Uçar’ın üzerine yürüyüp tehdit ve hakaret etti. Mert Uçar, polis karakoluna gidip Bağcı’yı şikayet etti. Savcı, Emre Bağcı hakkında tehdit ve hakaretten dava açtı.
Dükkanını bombalayacağım
İzmir 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmalarında Uçar, “Rakip oyuncuya kafa atınca kırmızı kart gösterdim. Bunun üzerine futbolcu bana ağza alınmayacak küfürler edip, ölümle tehdit etti. Üzerime gelip bana kafa atmak istedi. ‘Senin aklın varsa polislerle çıkarsın’ dedi. Soyunma odasına da giderken ‘Senin dükkanını bombalayacağım’ dedi, şikayetçiyim” diye konuştu.
Tutuksuz yargılanan Emre Bağcı son duruşmada, şunları söyledi: “Rakip oyuncu bana küfür etti. Hakem duymayınca ben de kafa attım. Hakem de bana kırmızı kart gösterdi. Ben hakeme, ‘Niye küfürü duymuyorsun da kafa atmayı görüyorsun’ dedim. Kırmızı karttan sonra hakem bana, ‘S.ktir git’ dedi. Ben de aynı şekilde cevap verdim. Maç bitmek üzereydi, ben çıktım. Sinirlendim ama hakeme kafa atmaya çalışmadım.”
Erteleme, paraya çevirme yok
Hakim Niyazi Erdoğan, suçun kapsamı gereği, sanığa uzlaşıp uzlaşmayacağını sordu. Bağcı, uzlaşmak istediğini, bu olay sonrası sekiz maç oynamama cezası aldığını söyledi. Mert Uçar’ın avukatı Halil İbrahim Atabay ise Emre Bağcı’nın cezalandırılmasını istedi. Hakim, Bağcı’yı 16 ay 20 gün hapisle cezalandırdı. Hakim, sanığın suç işlemeye eğilimli kişilik özelliklerini, sosyal ve ekonomik durumunu, yargılama aşamasında pişmanlık duyduğuna dair herhangi bir tutum ve davranışının bulunmamasını gözönünde bulundurarak, sabıkası da olduğu için cezayı ertelemedi, paraya çevirmedi.
Hakemlik de yaptığını belirten avukat Atabay, “Ceza kesinleşince sanık cezaevine girecek. Bu tür kararlar biraz olsun futbol terörünü durdurur. Yüksek ceza alması, hakemlerin görev yaparken kamu görevlisi olmasındandır. Örnek bir karardır” dedi.Pınargücü yöneticilerinin, sekiz maç ceza aldıktan sonra forvet oyuncuları Emre Bağcı’yı takımdan uzaklaştırdığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!