Gürel Rezidansta bin liralık aidat davası

Güncelleme Tarihi:

Gürel Rezidansta bin liralık aidat davası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

İzmir’deki Gürel Rezidans’ta oturan Sema Sarsar, Özenç Baysun, Didem Öğünçoğlu ve İsmail Urhan, rezidansta çok lüks giderlerin olduğunu, bu nedenle aidatların bin TL’nin üstüne çıktığını belirterek dava açtı.

Haberin Devamı

Rezidansta evi olan davacılar Sema Sarsar, Özenç Baysun, Didem Öğünçoğlu ve İsmail Urhan, rezidansın yönetiminin seçimle belirlenmediğini, kat maliklerinin yönetimde söz sahibi olmadığını, teras, sığınak gibi bazı ortak kullanım alanlarının, kat maliklerine sorulmadan, firmalara kiraya verildiğini, giderlerin yüzde 20’sinin de yönetmelik gereği, yönetimi elinde bulunduran şirkete kar payı olarak verildiğini iddia etti.
Aidat toplanmasın
Dava açanlar, mevcut yönetim planının değişirilemez hale getirildiğini ve bu nedenle her ay en az bin TL’yi bulan aidat ödemek zorunda kaldıklarını belirtterek, dava bitene kadar aidat toplanmasının da durdurulmasını istedi. Kat malikleri, 2027 yılına kadar rezidansın yönetiminin bu özel şirkette olduğunu, geçen yıl 9 aylık temizlik giderlerinin 100 bin TL, güvenlik hizmeti giderlerinin 180 bin TL, personel giderlerinin 170 bin TL ve bakım onarım giderlerin ise 135 bin TL’yi bulduğunu belirtti.  Rezidansta oturanlar, daha ucuza yapılacak işlerin, teklif alınmadan çok yüksek fiyatlarla yapıldığını, bunun nedeninin ise yönetimi elinde tutan şirketin harcamalardan kar payı alması olduğunu öne sürdü. Davaya önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!