Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 21:00

Haberin Devamı

Buca’da çöp ihalesi yeniden yapılacakUtku BOLULU / izmir, (DHA)

BUCA Belediyesi 2010 yılında temizlik işleri ve taşeron firma sorunlarından bir türlü kurtulamadı. Yılbaşında yapılan ve 2010 yılını kapsayan ilk ihaleyi kazanan A. Aziz Yıldız adlı firma, antalya’da bazı ihalelere fesat karıştırdığı iddiasıyla başlatılan Kasırga adlı operasyonu kapsamında incelemeye alındı. Bu olayın ardından taşeron firma adını değiştirdi. Necimbey Limited Şirketi adını aldı. Buca Belediyesi, bu nedenle daha önceden 2011 yılı temizlik ve çöp toplama ihalesini Ekim 2010’da yaptı. Ancak, MNA Ltd. şirketi KİK’e yaptığı başvuruyla kendi tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılmasını itiraz etti. KİK, ihalenin tümünü iptal etti.

Yeni ihale açılacak

Yeni yıla 15 gün kala Buca Belediyesi KİK kararıyla zor durumda kaldı. Kısa süre içinde yeni ihale yapamayacakları için, mevcut taşeron şirket Necimbey Limited Şirketi’ne ‘doğrudan hizmet alımı yöntemiyle’ 3 aylık ek süre verdi. Mart ayına kadar çöp toplamada yaşanabilecek krizin önüne geçildi. Bu süre içinde Buca Belediyesi yeni ihale sürecini başlatacak. Yeni ihale sonuçlanırsa 1 Nisan’da itibaren 2011 yılı sonuna kadar yeni teşeron firma işe başlayabilecek.

Haberin Devamı

Bal-Göç’te iki aday yarışacakBahri KARATAŞ / izmir, (DHA)

izmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (Bal-Göç) 13’üncü Olağan Genel Kurulu bu hafta sonu yapılacak. Başkanlık için iki aday yarışacak. İki yıldır Genel Başkınlığı yürüten Süleyman Pehlivanoğlu ile ak parti eski Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere’nin aday olduğu seçimde, 15 bin üye oy kullancak. Seçim 16 Ocak Pazar günü Çamdibi Kapalı Pazaryeri’nin en üst katında yapılacak.Bu sürücü uslanmazAtakan ŞEN / izmir, (DHA)

KARŞIYAKA’da alkollü araç kullanmaktan daha önce iki kez ehliyetine el konulan, henüz geri de verilmeyen 24 yaşındaki Murat Öztürk Şanaldı, 35 TZ 337 plakalı hafif ticari aracın direksiyonuna geçti. Şanaldı, önceki gün saat 23.45 sıralarında Bostanlı Cengiz Topel Caddesi’nde direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç, yol kenarındaki direğe çarparak devrildi. Araçta bulunan Seren Kaptan (17) ve İpek Vurucu (16) hafif yaralandı. Yaralılar, Karşıyaka Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. 2.44 promil alkollü çıkan Şanaldı gözaltına alındı.

Üniversiteli Fatma sır

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü birinci sınıf öğrencisi Fatma Çakmak (19), okula gitmek için geçen pazartesi öğlen Umurlar Köyü’nde evinden çıktı. Genç kız akşam dönmeyince babası Ali Çakmak (50), arkadaşlarına sordu, sınavı olmasına rağmen okula gitmediğini öğrendi.

Ne olur bir haber

Kızının hayatından endişe ettiklerini belirten Çakmak, “Sınavı olduğunu, minibüs bulabilirse saat 16.00 gibi döneceğini söyleyip evden çıkmıştı. Zamanında eve gelirdi. Bildiğimiz kadarıyla erkek arkadaşı yok. Perişan olduk. Bir telefon etse, hayatta olduğunu öğrensek biraz rahatlayacağız. Kendisini görenlerin ya da yerini bilenlerin 0 537 745 03 27 numaralı telefonu aramalarını rica ediyorum” dedi. Necip KARATUNA , (DHA)

Haberin Devamı

Genç kızların kabusu yakalandıEmrah YILMAZ, Atakan ŞEN, (DHA)

izmir’in Konak ve Karabağlar ilçelerinde genç kızlar, bir tacizci yüzünden korkulu günler yaşadı. Bir ay önce genç bir kızı bıçak tehdidi ile taciz ettiği iddia edilen A.T. izini kaybettirdi. Yine ortaya çıkan A.T. farklı yerlerde evlerine girmekte olan üç genç kızı asansörde bıçak tehdidiyle öperek elle taciz etti.

Polis sıkıştırdı

Son olarak bir kadını da gasp eden zanlıyı, 155 Polis İmdat Hattı’na gelen ihbar üzerine harekete geçen polis, Poligon Deresi yakınında sıkıştırdı. Zanlı yakalandı ve gözaltına alındı. Genç kızlar tarafından teşhis edilen zanlının uyuşturucudan üç, cebir kullanarak ırza geçme ve hırsızlıktan birer sabıkası olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kontör hırsızı kameradaBALIKESİR, (DHA)

BALIKESİR’de dün sabah saatlerinde Atalar Caddesi’ndeki Tevfik Acar’a ait Elit Büfe’ye gelen bir kişi kapının önündeki oyuncakların fiyatını sordu. Büfe sahibi dışarı çıkarken, içeri giren bir diğer kişi büfenin kasasından 2 bin lira değerindeki kontörleri alıp dışarı çıktı. Büfe sahibi içeri doğru yöneldiğinde ise kontörleri alan kişi müşteri gibi davranıp aldığı gazetenin parasını ödeyip, uzaklaştı. Durumdan şüphelenen büfe sahibi Acar, kasaya baktı, kontörlerin çalındığını fark etti ve polisi aradı. Büfedeki güvenlik kamerası görüntülerinden eşkali belirlenen hırsızın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Güvenlik kamerası zorunluAhmet ERTAN / HAVRAN, (DHA)

BALIKESİR Havran İlçe Emniyet Komitesi, hastaneler, dershaneler, okullar, alışveriş merkezleri, akaryakıt istasyonları, bankalar, kuyumcular, döviz büroları, oteller, çay bahçeleri, eğlence ve dinlenme yerleriyle semt pazarlarına zorunlu olarak güvenlik kamerası konulmasını kararlaştırdı.Kameralar 24 saat kayıt yapacak ve bunlar en az 15 gün saklanacak. Çözünürlüğü yüksek kamera ve merkezi alarm sistemi, kurum ve iş yerlerinin giriş-çıkışları ile çevreyi görüntüleyebilecek şekilde yerleştirilecek. Sistemi kurmayan yerler hakkında yasal işlem yapılacak.

Serada kenevirNurettin DOĞAN / ALAŞEHİR, (DHA)

ALAŞEHİR’de bir istihbaratı değerlendiren polis, Fatih Mahallesi Meltem Sokak’taki R.K.’nin (64) evinin bahçesindeki seraya baskın yaptı. Serada dikili 550 kök Hint keneviriyle bahçede kurutulmaya bırakılmış 10 kilo 400 gram kenevir, 30 kilo kıyılmış kaçak tütün ele geçirildi. R.K. ve oğlu M.K. (34) gözaltına alındı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!