Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 22:06

Haberin Devamı

Kasa boşaltıldı

izmir’in Bornova ilçesinde, kimliği belirsiz kişi yada kişiler kapıyı zorlayarak girdikleri Zahir Kaya’nın evinden, kasada bulunan 150 Bin TL’yi bulan para ve ziynet eşyalarını çaldı. Alışveriş için dışarıda bulunan ayakkabı aksesuar imalatcısı Zahir Kaya’nın evine hırsız girdi. Apartmanın arka bahçesinden zemin kattaki dairenin perforje demirlerini ve PVC kapıyı zorlayarak açtıkları belirlenen hırsızların, yatak odasında olan içerisinde 102 Bin TL, 16 Bin 100 Dolar, 4 Bin 670 Euro ile ziynet eşyaları bulunan kasayı çaldığı saptandı.35 yıllık birikimYaklaşık 35 yıllık birikim olan parayla bir süre önce aldıkları arsalarına ev yapmanın hayalini kuran Zahir Kaya ile eşi Sakine Kaya’yı en çok yıkan olay ise, erken doğumla dünyaya geldikten sonra 20 yaşayıp hayatını kaybeden oğulları Murat’a doğum sırasında takılan altınların da çalınanlar arasında yer alması oldu.

Haberin Devamı

Daire sahibi olmak isteyenleri dolandıran iki kişi tutuklandı

izmir’de icra müdürlüklerinden ihale ile satışı yapılan evleri kendileri almış gibi gazetelere yarı fiyatına satılık ilanları vererek daire sahibi olmak isteyen kişileri dolandıran Y.P. ve Z.A.T., polisin takibiyle yakalandı. Polise başvuran Engin Yıldırım ile Tekin Yıldırım, gazetede gördükleri ilandaki numarayı aradıktan sonra iki kişiyle icradan aldıklarını söyledikleri daire için pazarlık yaptıklarını ve toplam 40 bin TL vermelerine rağmen evi alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine araştırma başlatan izmir Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, daireyi satan Y.P. ve Z.A.T.’yi gözaltına aldı. Yapılan araştırmada zanlıların, çeşitli icra müdürlüklerinden satışa çıkartılan evleri kendileri almış gibi gazetelere ilan verdikleri, arayan kişilerden ise ev tapuyu vermeden parayı alarak dolandırdıkları tespit edildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevkedilen Y.P. ile Z.A.T. tutuklandı.

Lüks otomobil operasyonuTuraç TOP / izmir (DHA)

izmir’de, lüks otomobillerin ithalinde yolsuzluk gerekçesiyle yapılan operasyonda, toplam değerleri yaklaşık 1 milyon TL olan 5 araca el konuldu. izmir Gümrük Muhafaza Baş Müdürlüğü Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik ekipleri, kentteki iki firmanın otomobil ithalatlarını mercek altına aldı. Araştırmada, firmaların, gümrük mevzuatına aykırı olması nedeniyle eski model otomobilleri, kağıt üstünde yeni modelmiş gibi göstererek ülkeye soktuğu saptandı. Baskınlarla, 2008 veya 2009 model gösterilen ancak 2005 ve 2006 model oldukları saptanan üç BMW, bir AUDİ, bir de Maseratti otomobile el konuldu. Gümrük Muhafaza Baş Müdürlüğü yetkilileri, 5 otomobilin, tahmini değerinin toplam bir milyon TL olduğunu, otomobilleri, kanuna uygun olduğunu sanarak satın alan kişilerle ilgili işlem yapılmadığını, firmalarla ilgili ise incelemelerin sürdüğü bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!