Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 21:09

Haberin Devamı

Sağlık için koşun

EGE Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğrencileri sağlık için spor koşusunda yarıştı. Ege Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında “Sağlık İçin spor Koşusu” yapıldı. Hemşirelik Yüksekokulu’nun bahçesinde düzenlenen koşuya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Yarışmaya katılan öğrenciler rekabetten çok eğlenme amacı taşıdıklarını söyledi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Kültür Sanat Komitesi üyesi Araştırma Görevlisi Sevgül Dönmez “Bahar şenlikleri kapsamında her yıl yapılan yarışmanın genel amacı öğrencileri spor aktivitelerine teşvik etmek” dedi. Erkeklerde Hemşirelik Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi Mustafa Süslü kızlarda yine ikinci sınıf öğrencisi Gökçe Hafızoğlu birinci oldu.

Genç mucitler ödüllendirildiEGE Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (EMYO) tarafından düzenlenen EMYO Mucidini Arıyor Proje Yarışması’nda dereceye giren genç mucitler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (EMYO) tarafından düzenlenen “EMYO Mucidini Arıyor Proje Yarışması’nda” ödüller sahiplerini buldu. izmir Danset Gençlik ve spor Kulübü’nün dans gösterileri ve EMYO müzik Grubunun mini konseriyle misafirlerini ağırlayan Genç mucitler, yaratıcı düşünceleriyle oluşturdukları projeleriyle elde ettikleri ödül ve plaketleri alırken heyecan dolu anlar yaşadı. 27 projenin başvurduğu yarışmanın ödül törenine Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç da katıldı.  Birincilik ödülünü “işlevsel koltuk” projesiyle Ertan Arı ve Onur Karaçay, ikincilik ödülünü “Roboaktif” isimli proje, üçüncülük ödülünü de “ben naylon poşet değilim” projesi kazandı.

Haberin Devamı

istanbul sokaklarıDOKUZ Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Mete Keskin, Mehmet Örücü ve Esra Yılmaz, merdivenli sokaklarla ilgili yarışmada istanbul’un Beykoz ilçesi sokağı için yaptıkları tasarımla ikincilik kazandı. Seranit’in düzenlediği “İstanbul’un Merdivenli Sokaklarının Tasarım Yarışması”nın ödül töreni beşiktaş Conrad Otel’de Sinpaş yetkilileri, Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan, Beyoğlu, beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Üsküdar, Beykoz, Ümraniye ve Fatih belediye yetkilileri, jüri üyeleri, Türkiye çapında çeşitli üniversitelerden bölüm başkanları ve yarışmaya başvuran tüm öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışmada ikincilik ödülünü, Beykoz ilçesi sokağı için yaptıkları tasarım ile Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde öğrenim görmekte olan Mete Keskin, Mehmet Örücü ve Esra Yılmaz kazandı.Dört Mevsim MarmarisDoğuş Esat BERME , (DHA)

Haberin Devamı

MARMARİS Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Denizcilik ve Bahar Festivali kapsamında, “Dört Mevsim Marmaris” konulu fotoğraf yarışması gerçekleşti. 39 sanatçının 200 fotoğrafla katıldığı yarışmada, Serhat Taykutgül birinci, Devrim Devlet Öztürk ikinci, Wilthruth Kip ise üçüncü oldu. 73 fotoğraf Netsel Marina Sanat Galerisi’nde sergilenmeye değer bulundu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Dört Mevsim MarmarisOsman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

akp Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in yaklaşık üç ay önce akciğer kanseri teşhisi konulan 35 yıllık eşi Neşegül Yüksel (55), tedavi gördüğü ankara’da hayatını kaybetti. Son üç aydır zor günler geçiren ve anayasa değişikliğiyle ilgili tbmm’deki mesai biter bitmez hastaneye koşup eşinin tedavisiyle ilgilenen Mehmet Yüksel, acı haberle adeta yıkıldı. Yüksel, “Sadece 35 yıllık eşimi değil, büyük bir sırdaşımı, arkadaşımı, dostumu kaybettim. 35 yılımız dolu dolu su gibi akıp geçti. Rahmetli eşim, arkasından ağlamamamızı vasiyet etti. (Ben Allah’a, sevgiliye gidiyorum, sakın arkamdan ağlamayın) dedi. Biz de sözümüzde durup ağlamayacağız” diye konuştu.Neşegül Yüksel’in cenazesi Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Vali vedadaAhmet BAYRAK / MUĞLA, (DHA)

MUĞLA’dan antalya Valiliği’ne atanan Ahmet Altıparmak veda ziyaretlerine başladı. İlk olarak Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret eden Altıparmak, “Hüzünleniyorum ama geride neler bıraktığınız da önemli. Çok güzel ilişkiler, çok güzel işbirlikleri yaşadım, içim rahat dedi.Gürün’e teşekkür eden Altıparmak, gelen bütün Muğlalılara kapısının açık olduğunu da vurguladı. Başkan Gürün ise “Valimizle başarılı ortak çalışmalara imza attık. Kendisi buradan, ülkemizin bir başka önemli ve güzel iline gidiyor. Kendisini kutluyoruz. Kendisini bundan sonra bir Muğla hemşerisi olarak görüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!