Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 20:27

Haberin Devamı

Rekabet Ramazan pidesini ucuzlatır

Mustafa OĞUZ (DHA)izmir Fırıncılar Odası, Ramazan yaklaşırken 250 gram pidenin fiyatını 75 YKr olarak açıkladı. Rekabetin ekmekte olduğu gibi pidede de fiyatları düşürmesi bekleniyor. Ramazan’ın vazgeçilmezleri arasında yer alan pidenin satış fiyatı, 250 gramı 75 YKr olarak açıklandı. izmir’in tarihi Basmane Fırını’nın sahibi  Yıldırım Demir, ramazan gelmeden pide satışlarına başlarken rekabetin ekmekte olduğu gibi pidede de fiyatları düşürmesi beklediğini söyledi. Demir, “Ekonomik kriz rekabeti artırdı. Ekmeğin fiyatı dar gelirlilerin oturduğu yerlerde 50 YKr’ye kadar geriledi. Pidede de aynı rekabatin yaşanmasını ve fiyatın düşmesini bekliyoruz” dedi.

Amerika’da Anadolu’yu anlatacak

YAŞAR Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Jaynie Aydın, “Orta Doğu ve Anadolu’dan Halk Kıyafetleri ve Dokumaları” konulu bir çalışma kapsamında eğitim vermek için abd’nin ünlü üniversitelerinden University of California (UCLA)’ya davet edildi. Antropoloji, halkbilimi ve dünya dansları üzerine araştırmalarını sürdüren Aydın, UCLA Kültürel Tarih Müzesi’nde dört ay boyunca sürecek çalışmalara katılacak. Amerikalı akademisyen, yaklaşık beş yıldır Prof. Dr. Cengiz Aydin’in yürüttüğü “Ege Üniversitesi Balkan Araştırmaları Projesi” kapsamında aynı zamanda eşi olan Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Cenk Aydın, Halkbilimci Öğr. Gör. Abdurrahim Karademir ve Prof. Dr. Öcal Özbilgin ile Balkanlar’daki 11 ve Karadeniz havzasındaki 4 ülkeden çok sayıda tarihi elişi parça topladı. Proje kapsamında toplanan takıla, sene sonunda Ege Üniversitesi Balkan Müzesi’nde sergilenecek.

Haberin Devamı

Alaçatı’yı bakanlar da keşfetti

TAŞ evleri, yeldeğirmenleri ve sörfle ünlü Çeşme’nin Alaçatı Beldesi’nin güzelliğini, bakanlar da keşfetti. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile başmüzakereci, Devlet Bakanı Egemen Bağış bu hafta sonunu Alaçatı’da geçiriyor. Kabine, siyasetin yorgunluğunu, Arnavut kaldırımı kaplı dar sokakları, kireçle boyanmış iki ya ada tek katlı taş evleri, kumsalları, sörfü, yeldeğirmenleri, şarapları, yoğun kültür ve sanat faaliyetleriyle tatilcilerin gözde mekanlarından olan Çeşme’nin Alaçatı Beldesi’nde atıyor. Geçen hafta sonunu Çeşme’de yakınlarının yazlığında dinlenerek geçiren Devlet Bakanı Selma Kavaf, Cuma gecesi yine Çeşme’ye gitti. Kavaf, bu hafta sonunu da Çeşme ve Alaçatı’da geçiriyor. Öte yandan Başmüzakereci, Devlet Bakanı Egemen Bağış da cuma akşamı ailesiyle Alaçatı’ya gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!