Sibel Başkan haplardan kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Sibel Başkan haplardan kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 14:29

İZMİR'de Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar (45) iki ay önce tansiyon değerlerinin 22- 12'e çıkmasıyla belediyenin merdivenlerinde bayıldı.

Haberin Devamı

Günde beş adet tansiyon ilacı içen Uyar, bu kez endokrin servisine gitti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Endokrin Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Özer Makay, Uyar'ın böbreküstündeki tümörü robotik cerrahi ile çıkardı. Uyar, ameliyat olduğu gün ayağa kalktı, 10 gün içinde üç mitinge katıldı. Tansiyonunun da ameliyattan sonra hep 7- 11 olduğunu söyledi.


İzmir'de Urla Belediye Başkanı sibal Uyar, iki yıldır yüksek tansiyon hastalı olduğunu bunun için günde beş adet ilaç içtiğini belirterek, Ege Üniversitesi'nden İç Hastalıkları - Endokrinoloji uzmanı Dr. Sibel Boyvoda Özalp'ın yönlendirmesiyle endokrin bölümüne tedavi amaçlı başvurduğunu, Ege Üniversitesi'ne Uzm. Dr. Sibel Boyvoda Özalp ve Uzm. Dr. Ilgın Şimşir ile görüştü, yapılan tetkikler sonucunda da böbreküstü bezinde kitle saptantığını anlattı. Kesin tedavinin ameliyat olduğu hastalığı iyileştirmek için robotik cerrahi kullanıldı. Ameliyatı Doç. Dr. Özer Makay yaptı. Uyar, bu yöntem sayesinde ameliyat olduğu gün ayağa kalktığını, 10 gün içinde üç mitinge katıldığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı


"Hayatımla ve düzenimle ilgili hiçbir olumsuz ve kısıtlayıcı bir durum olmadı. Ameliyat olduğum gün ayağa kalktım ve akşamına yemeğimi yedim. Ameliyat sonrası 2. günün sabahı taburcu oldum, o gün evde dinlendikten sonra ertesi gün belediyeye gittim ve görevime geri döndüm. Bundan 2 gün sonra İlçe Danışma Kurulu'nu İl Başkanı düzeyinde topladım. Aynı hafta içerisinde üç miting yaptım. İki kilometrelik bayrak yürüyüşüne katıldım, kürsülere çıkıp halk konuşmaları yaptım. Robotik ameliyatın, son derece konforlu bir ameliyat olduğunu söylemek istiyorum. Özellikle de şunu vurgulamak istiyorum: Ameliyat sonrasında günlük hayattan uzak kalmanıza hiç gerek yok. Herkese tavsiye ederim. Bugün, kendimi ameliyat olmuş gibi hissetmiyorum. Size bir şey daha söylemeliyim: Aslında bugüne kadar hiç ameliyat olmamıştım ve ameliyattan çekiniyordum. Korkmuştum aslında. Çünkü ameliyat sonrası hayatın nasıl olacağına dair pek çok soru vardı aklımda. Şeker hastalığının da yara iyileşmesi üzerinde olumsuz etki yaptığını da öğrenmiştim. Özer Bey bu sorularımın hepsine yanıt vermişti aslında. Hepsi de dedikleri gibi çıktı. Beni halkım bilir, hızlı hareket eden biriyim. Bana, sohbetlerde eskisi gibi olmayacağım söylendiğinde açıkçası tedirgin olmuştum. Ama ameliyat sonrası herkes çok şaşırdı ve de tebrik etti. Karnımdaki izler o kadar bile çok güzel ve sadece tırnakla çizilmiş gibi görünüyorlar."

BAKMADAN GEÇME!