Günay, İzmir'in ulaşım yatırımlarını sordu

Güncelleme Tarihi:

Günay, İzmirin ulaşım yatırımlarını sordu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 01:13

KÜLTÜR ve Turizm eski Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, İzmir yatırımlarıyla ilgili soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Günay, özellikle 2011 sonundan itibaren doğrudan ya da bazı kamusal işbirlikleriyle İzmir’de birçok proje ve uygulamanın programa alındığını, bunların bir kısmının yatırım çalışmalarının da başladığını ifade ederek; “Bunların zamanında tamamlanması, hem yatırım ekonomisi açısından, hem de İzmir’in bir an önce bu yatırımların sonuçlarından yararlanmaya başlaması açısından önemlidir” diye belirtti. Günay’ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ın yanıtlaması istemiyle sorduğu sorular şunlar;

2011 Eylül ayında temeli atılan ve iki yıl içinde hizmete gireceği açıklanan Sabuncubeli Tüneli inşaatı neden gecikmiştir? İnşaat halen ne durumdadır ve ne zaman ulaşıma açılması beklenmektedir?
Konak Tüneli hakkında açılmış davalarla ilgili son durum nedir? Daha önce birkaç kez 2014, hatta 2013 sonunda açılacağı söylenen Konak Tüneli ne zaman hizmete girecektir?
İzmir ili sınırları içinde projesi- uygulaması devam eden 9 yat limanı ile ilgili gelişmeler hangi aşamadadır?
İzmir Limanı taramasının acil ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Aciliyet taşıyan bu tarama işi ne zaman yapılacaktır?
2011 yılında antik limanın denizle bağlantısının yapılacağı açıklanan ve bu proje kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca gerekli saha araştırmaları tamamlanan Efes Ören Yeri’nde, önceden yapılmış işbirliği gereğince suyun limana getirilmesi için Bakanlığınızca yapılmış bir proje var mıdır? Varsa bu projenin uygulamasına ne zaman geçilecek ve tamamlanacaktır?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılmakta olan İzban Hattı’nın Tepeköy-Selçuk bağlantısı inşaat çalışması ne zaman başlayacaktır? Ne zaman tamamlanması öngörülmektedir?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!