Gözler İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Gözler İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:09

Kruvaziyer şirketi Costa Crociere’nin yeni gemisi Costa Diadema’nın Venedik’teki denize indirilme töreninde İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile biraraya gelen Costa Crociere Ceo’su Michael Thamm, "Sektörde müşteri profili değişiyor. Bu yüzden yeni arayışlar içindeyiz. İzmir’i daha çok kullanabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

Carnival Corporation’un Avrupa’daki en büyük şirketi olan Costa Crociere firmasının en yeni gemisi Costa Diadema, Venedik Marghera tersanesinde düzenlenen tören ile ilk yolculuğuna çıktı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın da davet edildiği törende denize indirilen Costa Diadema, Costa firmasının en büyük gemisi. 550 milyon euroya mal olan, 132.500 gross ton ağırlığındaki geminin yolcu kapasitesi 3700 ile 4298 arasında değişiyor. Gemi Napoli, Spezia, Savona, Marsilya, Barselona ve Palma de Mallorca arasında sefer yapacak.

Costa Diadema’nın denize indirilme törenine davetli olarak katılan Demirtaş, Costa Crociere CEO’su Michael Thamm ile de görüştü. Görüşmeye ayrıca Costa Crociere, Aida Cruises ve Ibrecruceros şirketleri Liman ve Liman Altyapıları Başkan Yardımcısı Roberto Ferrarini, Costa Crociere Finansal Bölğm Yöneticisi Tom Strang ve İzmir Ticaret Odası Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş de katıldı. Yapılan görüşmede Thamm, tüm dünyada kruvaziyer sektörünün yeniden ele alınması gerektiğini, müşteri profilinin çok farklılaştığını, bu nedenle yeni arayışlar içinde olduklarını belirterek ve bu anlamda İzmir’i de daha çok kullanabileceklerini söyledi. Thamm, aynı grupta yer alan Aida’nın da yeni bir planlamaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Buna karşılık görüşmede Costa yöneticileri, Türkiye’de römorkör, pilotaj, fener ve sahil sağlık ücretlerinin yüksek olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini belirtirken, Türkiye’de yaşanan siyasal gelişmelerin, çözüm sürecinin de ülkenin güvenilirlik imajının da önemli olduğunu, turistlerin tercihlerinde güvenlik konusunun çok belirleyici olduğunu ifade etti. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, yüksek olan ücretlerin düşürülmesi için hükümet nezdinde devamlı çalışmalar yaptıklarını belirtirken, "Ülkemizde çözüm sürecinin hızlanması gerekiyor. Çünkü Avrupa’dan olaylar çok farklı görünüyor" dedi. İzmir’in farklı arayıştaki kruvaziyer şirketleri için eşsiz bir alternatif olduğunu belirten Demirtaş, "Aida Cruises gemileri de İzmir’den çıkış yapabilir. İzmir yolcu değişim limanı olabilir. Artık kentimizden pek çok kente direkt uçuşlar var, bunlar sayesinde İzmir homeport olarak kullanılabilir. Ülkemiz ayrıca 75 milyonluk bir pazar, bunu da kruvaziyerde kullanabilirsiniz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!