Gözlemeciler çözüm bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Gözlemeciler çözüm bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 01:12

KARŞIYAKA Belediyesi'nin, Bostanlı Pazaryeri'ndeki gözleme satıcılarına yönelik düzenlemesi nedeniyle satış yaptırılmadığı için mağdur olan 15 gözlemeci çözüm bekliyor. Karşıyaka Belediyesi'nin geçen ağustos ayı başında beşe düşürdüğü gözlemeciler satışlarını arttırırken, pazar dışında kalanlar, sözlerin tutulmasını ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın kendilerine de satış yeri göstermesini istedi.

Haberin Devamı


Bostanlı Pazaryeri'nde kimi 10, kimi 5 yıldır gözlemecilik yapanlara yönelik Karşıyaka Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün de uyarılarını dikkate alarak, diğer tezgahlarla yanyana ve kalabalık içinde tüp kullanılarak yapılan gözleme imalatının tehlike yarattığına karar verdi. Bu nedenle gözlemecileri pazaryeri dışına taşıdı. Ancak bu düzenlemeyi yaparkan sayıları 20 olan gözlemeci sayısı beşe düşürüldü. Beş gözlemeciye pazaryerinin bitişiğindeki yeşil alanın parke taşlı uygun bölümlerine belediye tarafından özel olarak imal edilen gözlemeci tezgahları verildi. Tezgah verilecek gözlemecileri belirlemek için ise öncelik Karşıyaka'da ikamet edenlere tanınarak, kura çekildi.
Beş tezgah dışında kalan gözlemeciler ise uygulamaya tepki gösterdi. Ağustos ayında pazaryeri dışında biraraya gelen gözlemiciler, mağdur oldukların yakındı. Belediye yetkililerinin mağdur edilmeyeceklerine dair verdikleri sözü tutmadıklarını belirten gözlemeciler, işlerini devam eden gözlemecilerin önünde uzun kuyruklar oluştuğunu, sayının arttırılmasının bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Karşıyaka Belediyesi yetkilileri de Ağustos ayında yaptıları açıklamada uygun yer bulunca sayıyı arttıracaklarını söymelerine karşın eylül ayı sonuna gelindiği halde çözüm bulamadı. Ailelerini geçindirmete zorlandıklarını belirten gözlemeciler, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a seslenerek, "Mağduriyetimize son verilsin. Başkan Akpınar, sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak göreve seçildi. Bizim ekmek teknemezi geri versin" dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!