Gölete giren iki çocuk kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Gölete giren iki çocuk kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 00:00

AYDIN'ın Kuyucak İlçesi'ne bağlı Yaylalı Köyü'nde serinlemek amacıyla sulama göletine giren 12 yaşındaki Muhammed Demir ile 8 yaşındaki Hakan İnanç kayboldu.

Haberin Devamı

Olay saat 13.00 sıralarında meydana geldi.

Hakan İnanç'ın beş yaşındaki kardeşi Şadiye'nin köye gelerek haber vermesi üzerine vatandaşlar Erendede mevkiindeki gölete koştu.

Çocukları göremeyen köylüler, hemen jandarmaya haber verdi.

Bu arada Aydın ve Marmaris AKUT ekiplerine de haber verildi.

8 yaşındaki Hakan'ın anne ve babası Saniye-Mehmet İnanç ile 12 yaşındaki Muhammed'in anne ve babası Rukiye-İsmail Demir'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

TİŞÖRT, TERLİK, AYAKKABI

Aydın İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı arama çalışmalarında bir tişört bulundu ve ailelere gösterildi.

Ancak tişörtün çocukları ait olmadığı anlaşıldı. Yapılan incelemelerde çocukların suya girdikleri noktada bir terlik ve spor ayakkabı bulundu.

Arama çalışmalarına Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Su Altı Ekibi de katıldı.

Haberin Devamı

DERİNE SÜRÜKLENMİŞ OLABİLİRLER

Sulama göletlerinin dibinin toprağın su emmesini engellemek için membran malzemeyle kaplandığı, bunun zaman içinde kaygan hale geldiği ve çocukların ayaklarının kayması üzerine derine sürüklenmiş olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

AYNI OKULUN ÖĞRENCİLERİ

Kaybolan çocukların Kayran İlköğretim Okulu öğrencileri olduğu da ortaya çıktı. Muhammed Demir'in sekizinci sınıfı bitirerek dokuza, Hakan İnanç'ın da ikinci sınıfı bitirerek üçe geçtiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!