Gökçeada’da balıkçıların teknesi battı

Güncelleme Tarihi:

Gökçeada’da balıkçıların teknesi battı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 14:57

ÇANAKKALE’nin Gökçeada İlçesi açıklarında fırtınada su alarak batan teknedeki 3 balıkçıdan 2’si yüzerek kıyıya çıkmayı başarırken, İbrahim Şahin boğularak yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nden dün saat 21.00 sıralarında ’Cengizhan-7’ adlı balıkçı teknesi denize açıldı. Gökçeada’nın Aydıncık Lüfer Burnu açıklarına geldiklerinde balıkçılar Mehmet Taras, Hüseyin Algül ve İbrahim Şahin oltalarını atarak avlanmaya başladı. Bu sırada fırtına çıkması üzerine zor anlar yaşayan 3 balıkçı, Sahil Güvenlik’i arayıp yardım istedi. 9 metrelik teknelerinin su almaya başlaması üzerine üç balıkçı denize atlayıp, canlarını kurtarmak için karaya doğru yüzmeye başladı. Bir süre sonra ise tekne battı. Üç balıkçıdan Taras ve Algül yaklaşık 150 metre yüzerek karaya ulaşmayı başardı. Sahil Güvenlik ekipleri, üç balıkçıya ulaşamayınca durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma da karadan arama-kurtarma çalışması başlattı.

Gökçeada’da balıkçıların teknesi battı



BUGÜN BULUNDULAR

Bugün saat 08.30 sıralarında Taras ve Algül, bitkin bir halde bulunup, Gökçeada Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki balıkçının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Fırtınada karanlık sularda kaybolan diğer balıkçı İbrahim Şahin’in ise cesedine ulaşıldı. Şahin’in cesedi aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Gökçeada’da balıkçıların teknesi battı



Yüzerek canını kurtaran balıkçılardan Mehmet Taras, "Tekne su almaya başlayınca, suya atlayıp yüzmeye başladım. Kurtulacağımı hiç düşünmedim. Yüzerken bir an ayağımın kuma bastığını hissettim. Sudan çıktım. Bir barakada sabaha kadar bekledim" diye konuştu. Jandarma, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!