Gizli verici Pervin Genç’in odasında çıktı

Güncelleme Tarihi:

Gizli verici Pervin Genç’in odasında çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonda, polisin gizli izlemesine takılan detaylar ortaya çıkmaya başladı. 13 aydır süren teknik takipte gizli kameraların Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in odasına konulduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Buradan alınan görüntüler ve konuşmalar üzerine polis, soruşturmasını derinleştirdi. Bu görüntüler savcılığa delil olarak sunuldu. Zanlılara, daha çok başkanlık harcamalarının belediye şirketlerine ödetilmesi, kültür, sanat, konser organizasyonlarının aynı şirketlerden yapılması, belediyenin ihaleyle kiraya verdiği katlı otoparkın belediye şirketine muvazalı olarak ihale edilmesi, metro tanıtım filminin ihalesiz ve yüksek bedelle yaptırılıp, başka bir belediye şirketine ödetilmesi, İşçi Partisi’nin gençlik yapılanması TGB’ye İstanbul’a eyleme giderken belediyeye iş yapan bir köfteciden altı bin lira yol parası ödenmesi konularda sorular yöneltildi.

KOCAOĞLU’YLA YAPILAN KONUŞMA


11 Şubat 2011 günü Başkan Aziz Kocaoğlu ve Genel Sekreter Pervin Şenel Genç arasında, kKatlı otopark ihalesiyle ilgili geçen konuşmalar da polisin gizli kamerasına yansıdı. Konuşma şöyle:
Kocaoğlu: İptal edilmiş zaten.
Genç: Tabi iptal edebilmek için yaptık, öbür firmaların üstünde bıraktık. İzelman çekilse, iptal, itiraz hakkı doğacak diye, bu şekilde yakaladık.
Kocaoğlu: Açıp da telefonda konuşma diye şey yaptım.
Genç: Evet... Bir de işte orası ortak protokolde kiradan gelir diye Vakıflar’la, ama ilk zamanlar bu uygulanmamış. Belediye işletmesiymiş o zamanlar, bunlar da yazı yazmışlar, protokoldeki maddeye uygulamadığın zaman gelirin sonsuzuna idare ettiğiniz gelirin sonsuzuna, yetkiniz nedir o zamanlar öyle yaparlarmış. Tabi o gün bizi çok mafyavari adamlar rahatsız etti. İstanbul firması şöyle. Kaldı işte ihale sürecinde dışarı çıkmak istediler, çıkarmadılar. Sonra denedim de düşünelim çok rakamlar, çok uçtular. Dışarıda herhalde çekim falan biz her halde Vakıflar’la olan protokolü değiştirebiliriz. Zaten ihale dosyalarımız İzelman ve da var. Çok çok oraya tahsilden koyarız, dört katlı iki iki dört altı tane tahsilden koyarız bu hizmet zaten veriliyor İzelman tarafından. Sıralı kolorofik tahsiller bunlar protokole itiraz edilir mi başka bir şey bulmamız lazım.
Kocaoğlu: İptal edelim.
Genç: Ha ihaleye çıkarmayalım mı?
Kocaoğlu: İhaleye çıkmasın.
Genç: Tabi tabi dersimi yapacağız bizde İzmir’in bir sürü kuralını bozmuş olacağız. Her ne kadar bıçaklı, psikopat adam varsa da İzmir’de otopark işletmesinin tekelciliği bitmiş olacak, hatta zor bir karar olacak ama sonuç itiraz edeceklerin yani baştan iptal edebiliyorsunuz. Ama ne gerekçeyle iptal edeceğiz? İç işleyiş de İzelman’ın elemanları kalır, hizmeti iptal ederiz ama siz orada baskıdan kurtarırız. Ama oturun gözden geçirin, çünkü o ilkin uygulanmadığında yukarıdan gelirin yazısını da yazacağız.

Haberin Devamı

GENÇ’İN AYLIK GELİRİ 8 BİN 200 LİRA

Haberin Devamı

Tutuklanan Genç’in, aylık gelirini 8 bin 200 TL olarak açıkladığı ifadesinde, “Genel Sekreter olarak hem çok yetkiliyim hem de yetkili değilim” dedi. Belediyeye ihale usulü hizmetler alındığını anlatan Genç, “İhalelerimiz şeffaf, izah edilebilir ve kamu menfaati gözetilerek yapılır. Açık ihale şeklinde yapılır. Şartları tutan tüm istekliler teklif verebilir. Bununla ilgili tüm işlemler ihale komisyonu tarafından yürütülür” dedi.


BÖCEK KORKUSU


Genç’in, T.A. ile görüşmesinde ise Çankaya Katlı Otopark ihalesiyle ilgili olarak toplam dokuz dosya alınmış olacağını konuştukları, teklif verecekler gelmeden önce encümende bulunanların toplanarak izlenecek yolun belirleneceği, bu nedenle toplantıdan önce gelenlerin mali polis olabileceği ve salonda polisin dinleme cihazı yerleştirerek bu konuşmaların kaydedilmesinden korktukları için salonda bir inceleme ve arama yapılması gerektiği konusunda konuştukları da belirlendi.


TGB’YLE  GÖRÜŞME

 

Haberin Devamı

Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’le TGB yöneticisi Melda Çalışkan ve Yıldız isimli kişi arasında geçen görüşme: (10 Mart 2011, saat 10.30)
Pervin: Biz seni arayamadık.
Pervin: Artık Ünsal da seviyor TGB de destek veriyor.
Melda: Evet...
Pervin: Şimdi tabi bu iş biraz riskli bir şey olduğu için ilk burdan elimizden yapmıycaz, benim yapabileceğimiz şeyi söylüyorum tabi çocuk  üzerinden yapcaz. Fişten gelcez sercen yarın öğlen gitceksiniz... Dolayısıyla elinden (6000) altı bin lira verecek. Alırsınız otobüs tutarsınız. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin karşısında Hamsiköy Lokantası veya Akçaabat Köftecisi diye bi yer var.
Pervin: Orda şey verir siz otobüsünüzü ayarlarsınız, tabi (gülüyor) alışveriş... olduğu için. Tabi bunlar önemli şeyler sizlerde orda risk altındasınız... Artık bilmiyorum kendinize dikkat etmek.

 

6 BİN TL’LİK KÖFTE

Haberin Devamı

Genç’le sorgusunun ardından serbest bırakılan köfteci Ünsal Pervanlar arasında 10 Mart 2011’de 09.53’te yapılan görüşmedeki ifadelerde dikkat çekildi. İşçi Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Tüm Gençlik Birliği (TGB) üyeleri İstanbul’a eylem yapmaya giderken, Genç’ten maddi destek talebinde bulunuyor. Görüşmede, TGB’lilerin istediği paranın, köfteciden yemek yenmiş gibi gösterilerek karşılanacağı söyleniyor. Genel SekreterGenç, TGB’lileri parayı almaları için köfteci Pervanlar’a yönlendiriyor. Telefon dinlemelerine takılan konuşlarla ilgili ifadesinde Genç’in, “Ünsal Pervanlar isimli kişiyi 15 yıldır tanırım. Belediyemize ait spor kulübü üzerinden iş yapmaktadır. İhtimalden söz ediyorum. Ünsal’a bu 6 bin TL para talep eden kıza yardım etmesi konusunda yönlendirme yaptım. Para ödendiğini bilmiyorum. Bu fatura varsa belediye hesaplarıyla ilgisi yoktur. Yemek yenmiş gibi olacak dememle ilgili yorum yapamam” dediği öğrenildi.

İŞTE AYRINTILAR

Haberin Devamı


Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’le köfteci Ünsal Pervanlar arasındaki görüşme: (10 Mart 2011, saat 09.53)
Pervin: Şimdi bu dışarıda bekliyor kızlar gelmediler. TGB Türkiye Gençlik Birliği İstanbul’a gidiyor ya eylemler falan var, şimdi tabi eskiden otobüs falan biz veriyorduk şirketlerden buluyorduk şimdi durum zor dün bankaya gittik. Fiş parası diye işlemiycez bankaya git.
Ünsal: Ne kadar ödenecek?
Pervin: Ne kadar ihtiyaçları var, altıdan 12’den bahsedildi ama bizim karşılayabileceğimiz 6 bin lira.
Ünsal: Tamam karşılayalım.
Pervin: Vakıflar Bankası kesicek.
Ünsal: Şey yapayım oraya mı bırakayım?
Ünsal: Yarın akşam parayı yarın sabahleyin çıktıktan sonra ben gelir ben  alır veririm parasını.
Pervin: Sonrada faturanı bankadan halletcez.
Ünsal: Tamam olur olur sonra şey yaparız.
Pervin: ... Bankaya vereceğim hesap numarası şey lokantanın şeyi olacak orda yemek yenmiş gibi olacak.
Ünsal: Tabi...
Pervin: Bu KDV falan bi zararı olur mu?
Ünsal: Yok yok olmaz, olsa ne olacak? Bir lafı olmaz o konuda şey yapmayın her şekilde öderim.
Pervin: Her şekilde güvenirim de ortam kötü yaa ondan size...
Ünsal: O konuda sizi mağdur etmem o zaman o şey gelsin yarın bizim oraya bi gelsin.
Pervin: Ben yine oturup 200 kişi yemek yiyim de hiç olmazsa ya mecburen...
Ünsal: (Gülüyor) O kadardan bişey olmaz ya...
Pervin: Ha ha altı (6)
Ünsal: Altı (6) tamam ben yarın gelsin alo derim. Başkanım varmı bi şey?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!