Gizli bilgi ve belge bulundurma davasında önemli gelişme

Güncelleme Tarihi:

Gizli bilgi ve belge bulundurma davasında önemli gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 01:07

İZMİR'de 357 tutuksuz sanığın yargılandığı 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasına beşinci günde de devam edildi. Sanık Hakan Oğuzhan'ın işyerindeki aramada bulunan işyeri sahibi tanık dinlendi. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, talepleri değerlendirmek ve ara kararı açıklamak için duruşmayı 21 Ocak'a erteledi.

Haberin Devamı

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, koordinatör olduğu iddia edilen ve hakkında müebbet ve 9 yıl hapis cezası istenen sanık Hakan Oğuzhan'ın Kaş'taki işyerinde yapılan aramada bulunan, işyerinin sahibi İbrahim Kocaer dinlenildi. Antalya'nin Kaş ilçesinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade veren Kocaer, gece geç saatlerde polisin gelerek işyerini açmasını söylediğini, kendisinin salonda beklediğini, polislerin yan odada arama yaptıklarını, arama sırasında da telefonda yaptıkları konuşmalarda, "Tamam, aradıklarımızı bulduk" dediklerini duyduğunu anlattı.

Daha sonra mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Ali Ertan, sanıklardan ele geçirilen dijital verilerin imajlarının alınıp alınmadığının, alınmamışsa nedeninin İzmir Emniyet Müdürlüğüne sorulmasını talep etti. Ertan, sanıklar Mustafa Torun ve İlkay Altındağ'ın yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını ve sanık avukatlarının tanık dinlenilmesi taleplerinin kabulünü istedi.

Mütalaaya dair beyanda bulunan sanıklar, aralamalara katılan ve tanık olarak dinlenilen polislerin arama sonrası imaj almadıklarını kabul ettiklerini, buna gerekçe olarak da teknik yetersizlik ve personel azlığını gösterdiklerini, yalan beyanda bulunduklarını düşündüklerini, bu yüzden İzmir ve Sakarya Emniyetinden o dönem kaç personel ve kaç imaj alma cihazı bulunduğuna dair bilgi alınmasını talep ettiklerini söyledi.
Avukat Nevzat Güleşen, müvekkili Onur Süer'in evinde arama yapan tanık polis memurunun Süer'in evinde ele geçen delillerin buzdolabının arkasında bulunduğunu ve üzerindeki tozun en fazla bir hafta ya da 10 günlük olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Bu beyanların ardından müvekkilimle görüştüm ve bana o tarihten 10 gün öncesine kadar gemide seyirde olduğunu söyledi. Onur Süer'in 9 Mayıs 2012 itibariyle görev yaptığı gemiye ilişkin bilgilerin Sahil Güvenlik Komutanlığından istenmesini talep ediyorum" dedi.

Avukat Muzaffer Sevgi Sakarya da, tanık polislerin hiçbirinin suç unsuru olduğu iddia edilen dijital verilere ilişkin "ben buldum" demediğini, bu delilleri kimin bulduğunun açığa çıkarılması için tüm diğer polislerin dinlenilmesini talep ettiğini söyledi. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, talepleri değerlendirmek ve ara kararı açıklamak için duruşmayı 21 Ocak gününe erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!