"Girişim Kampüsü"

Güncelleme Tarihi:

Girişim Kampüsü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 13:38

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) tarafından Ege Üniversitesi İktisasadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile her yıl düzenlenen, Ege Bölgesinin en büyük girişimcilik proje yarışması Girişim Kampüsü, Bornova Belediyesi Nikah Sarayı’nda verilen kokteyl ve ödül töreni ile sona erdi.

Haberin Devamı

LİYAKAT ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü liderliğinde dört yıl önce başlatılan ve büyük ilgi gören Ege bölgesinin en büyük girişimcilik proje yarışması "Girişim Kampüsü" Bornova Belediyesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), İzmir kalkınma Ajansı (İZKA) ve KİPA ana, İKEA Co sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Her yıl girişimcilik projesini hayata geçirmek isteyen yüzlerce adayın başvurduğu Girişim Kampüsü projesi Jüri değerlendirmesi sonucunda; bu yıl ilk üç dereceye giren iş fikrine ve bir sosyal girişimcilik projesine toplam 15 bin TL para ödülü ve Ana Sponsor Kipa tarafından bir projeye KİPA Özel Ödül’ü verildi. Dizayn VIP firmasının kurucusu ve marka yaratıcısı Erbakan Malkoç ve Cercis Murat Konağı’nın sahibi Ebru Baybara Demir’in konuk olarak katıldığı ödül töreninde, uzun süre eğitim alarak finale kalmayı başaran projelerin sahipleri ödüllerine kavuştu. Girişimcilik Kategorisinde; Yılmaz Biçer - Buket Biçer ’Yeni Nesil Açılır Yelpaze Şemsiye’ projesi ile birinci, Doğukan Kaygusuz ’Uyku Apnesi Teşhisini Kolaylaştıracak Giyilebilir Teknolojili Eldiven Projesi ile ikinci, Ahmet Burak Kale ’Termal Kapsül’ projesi ile üçüncü oldu. Mahmut Beler ’Ellerimizle Konuşuyoruz’ Projesi ile Sosyal Girişimcilik Ödülünü alırken Elif Soylu ve Melis Sürer ile ’Metül Selüloz ile Nişasta Kullanarak Lavanta ve Isırgan Otu Ekstraktları İçeren Antibakteriyel Doğal Polimer Sentezi Gerçekleştirilip, Gıda Ambalaj Ürünü Olarak Kullanılabilirliğinin İncelenmesi’ projesi ile KİPA Özel ödülünü kazandı.



BAKMADAN GEÇME!