Genelgeyi takan yok

Güncelleme Tarihi:

Genelgeyi takan yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı, yoksa son 5 yılda önerilen kitapların okutulması zorunlu tutulurken, bazı okullar bu kuralı deliyor.

KİTAPÇILAR Derneği İl Temsilcisi Erdal İlgen, okulların açılmasından 2 aya yakın süre geçmesine karşın bazı meslek liselerinde kitap değişikliğine gidildiğini, devlet yayını yerine özel sektör yayınlarının zorla aldırıldığını öne sürdü.

2 kitap değiştirildi

BUCA ve Göztepe Kız Meslek liselerinde Çocuk Gelişimi 1'nci sınıflarında okutulan, bakanlık yayını olan 1 milyon 350 bin liralık Çocuk Sağlığı ve Beslenmesi ile 800 bin liralık Okul Öncesi Eğitim kitapları değiştirildi.

Öğretmenler satıyor

İLGEN, 2'şer ciltlik 4 milyon 400 bin ve 5 milyon liralık 2 kitabın öğretmenler tarafından pazarlandığını iddia etti. Değiştirilen kitapların içeriğinin aynı olduğunu savunan İlgen, ‘‘Yeni kitaplar hem 3 kat pahalı, hem de Tebliğler Dergisi'nde yer almıyor’’ diye konuştu.

Kurallara uyulmuyor

BAKANLIK genelgesini hatırlatan İlgen, ‘‘Bakanlık, (Benim yayınım varsa onu okutacaksın. Yoksa son 5 yılda Tebliğler Dergisi'nde önerdiklerimden tercihte bulunabilirsin) diyor. Buna karşın önerilmeyen 2 kitap aldırılıyor’’ dedi.

DERNEK BAŞKANI:

İhbar ediyorum

OKULLARDA kitap satışının yasak olmasına karşın, hem Milli Eğitim Bakanlığı, hem de defterdarlıklar tarafından göz yumulduğunu öne süren Kitapçılar Derneği İl Temsilcisi Erdal İlgen, ‘‘Maliyeciler, çocukları okullardan fişsiz kitap alımasına rağmen sormuyor, işlem yapmıyor. Göz göre göre vergi kaçırılıyor, haksız kazanç sağlanıyor, paranın nereye gittiği belli değil, görmezden geliniyor. Ama onlar da diğer veliler gibi öğretmenden korkuyorlar. Bu olay ortaya çıkınca Buca Kaymakamlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü uyardım. (Veliler şikayetçi olsun, el koyalım) diyorlar. Olay ortada, Dernek temsilcisi olarak ben ihbar ediyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!