Gençlik kalkınma ajansı kurulsun

Güncelleme Tarihi:

Gençlik kalkınma ajansı kurulsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 00:00

G8 Genç Liderler Zirvesi’nde katılan İzmirli Barış Zafer Öner, tüm dünyada gençlik odaklı kalkınma ajansları kurulması önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ ay Londra’da düzenlenen ve 14 ülkeden 75 düşünce liderinin yer aldığı G8 Genç Liderler Zirvesi’nde, Türkiye’yi İzmirli Barış Zafer Öner temsil etti. G8 ülkelerinin gelecekteki liderlerinin bir araya geldiği zirvede, dünyanın öncelikli konularında çözüm önerileri ortaya kondu. Sosyal ve ekonomik konulara duyarlı ve gelecek dünya düzeninin gerçekleriyle yüzleşen geleceğin dünya liderleri, küresel girişimcilik ve genç işsizlik, herkes için enerji ve ekonomik kemer sıkma etkisi üzerine çözüm önerileri üretti.

Uzun yıllardır İsviçre merkezli çokuluslu şirketlerin Türkiye danışmanlığını yürüten Öner, özellikle küresel genç girişimciliğin geliştirilmesi ve genç işsizliğin çözümüyle ilgili devletlerin, iş dünyasının ve eğitimin rolü ile yanlış meslek seçimlerinin düzeltilmesiyle ilgili çözüm gruplarında konuşma yaptı.

Haberin Devamı

İstihdamda kontenjan

Devletlerin genç girişimciliği desteklemesi ve genç işsizliğin azaltılması için gençlere odaklanmış kalkınma ajanslarının kurulması gerektiğini belirten Barış Zafer Öner, “Gelişmiş ülkelerinin ekonomik seviyelerini yakalamak için yeni dünya düzeninin hızlı hareket kabiliyeti ve değişime açık eğitim sistemleri gerekiyor. Gençlerin yeni açılacak meslek dallarına karşı açık olması şart. Şirketlerin belirli bir yüzdede genç çalışan istihdam etmesi gerekiyor. Şirketlerin en değerli kaynağı insan” dedi.

Sektörel liderlik ve girişimcilik hareketinin fikir lideri Öner, klasik ve eski düşünce tarzındaki yaklaşımların günümüzün ve gelecek nesillerin olası sorunlarına çözüm olmada yeterli olamayacağını da sözlerine ekledi.

EV SAHİBİ İNGİLTERE

G8 genç liderler zirvesinin sonuç bildirgesi, G8 başkanlarına sunulmak üzere İngiltere Anayasal Reform Bakanı Chloe Smith’e teslim edildi. Dünyaca ünlü gazete ve ekonomi dergisi yazarlarının editörlüğünü yaptığı bildirge, G8 devlet başkanlarına sunulduktan sonra yayınlanacak. Bu yıl G8 ülkelerinin devlet başkanlarının 39’uncu buluşması, 17 Haziran’da Birleşik Krallık, Ennis Killen, Kuzey İrlanda’da gerçekleşecek. Buluşmanın ev sahipliğini ise İngiltere Başbakanı David Cameron yapacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!