Gençler Karataş’a tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Gençler Karataş’a  tepki gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 00:00

CHP İl Başkanı Karataş’ın, 4 genç hakkında sarf ettiği "İl yönetiminde yanlış gençlere yer verdim" sözlerine tepki geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş 17 Şubat İzmir İl Kongresi’nde parti içinde devrim gerçekleştirerek, yaş ortalaması 20 olan dört genç kızı yönetime aldı. Gençler, Karataş’a karşı ilk kez il sekreteri seçiminde kazan kaldırdı. Karataş’ın destek verdiği Merih Şan’ın yerine oylarını blok olarak Mahmut Özçift’e verdi. Gençlerin Karataş’la ikici yol ayrımı ise İl Gençlik Kolları Başkanı’nın atamasında yaşandı. Karataş’ın atama için eski İl Gençlik Kolları Başkanı Ednan Arslan’ı görevlendirmesi yönetim kurulu toplantısında tartışmalara neden oldu. Eylem Sedef Ayten, Arslan’ın tek başına görevlendirmesine tepki gösterip, atamanın İl Gençlik Kolları içinden oluşturulacak bir komisyonla yapılması gerektiğini söyledi.

Destek göremedim

Yönetime aldığı gençlerden beklediği desteği göremeyen Karataş, tepkisini, "İl yönetiminde yanlış gençlere yer verdim. Gençler kendilerini kullandırdı. Kendi iradeleriyle hareket edemedi. Birilerine alet oldu" sözleriyle dile getirdi. Yönetimdeki gençlerin eleştirilerine neden olan sözler üzerine Ayten, "Bunlar çok yakışıksız sözler. Karataş’ın ağzından çıkan her söz doğru değil. Eğer onun dediğini yapsaydık, bu kez onun tarafından kullanılmış olacaktık. Biz kendimizi kullandırmadık. Hür irademizle, aklımızla karar verdik. Biz kimsenin adamı değiliz. Doğru bildiğimizi yapıyoruz" dedi.

Görüşmedim

Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır’ın cenaze töreni için Ankara’ya giden Eylem Sedef Ayten sorunu CHP Genel Sekreteri Önder Sav’a ilettiği yönündeki iddiaları ise yalanladı. Ayten, "Önce Karataş’la bu konuyu konuşacağım. Ardından partinin yetkili organlarıyla paylaşacağım. Şu ana kadar kimseyle bir görüşmem olmadı" dedi.

Gençleri ayırmak  hiç de hoş değil

İl yönetimindeki gençlerden Banu Özdemir, Karataş’ın açıklamalarından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "CHP’de bir gence ihtiyaç duyarken, onları doğru yada yanlış diye ayırmak hiç hoş değil. Alınan kararları mantık süzgecinden geçiriyoruz. Kendimizi kimseye kullandırtmıyoruz. Hepimiz üniversite okumuş, eğitimli insanlarız" dedi. Gençlerden Gaye Hürcan, "Yanlış olduğunu düşündüğü gençler olabilir. Ama ben o gençlerden değilim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!