Gençler Ata'nın doğduğu evde

Güncelleme Tarihi:

Gençler Atanın doğduğu evde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 00:00

Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi Yunanistan'ın Selanik kentinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ın, “Selanik'te Atatürk'ün doğduğu eve gezi düzenleyerek başarılarınızı taçlandıracağım” sözünün ardından İzmir'den Selanik'e hareket eden halk oyunları ekibi, restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı durumdaki Atatürk'ün doğdu evin çevresini gezdi. Şubat ayında tamamlanacak restorasyon çalışmalarının ardından tekrar ziyarete açılacak olan Atatürk'ün doğduğu evin kapısında ve bahçesinin önünde anı fotoğrafı çektiren gençler, Atatürkçü gençlik hedefine ulaşmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek duygularını dile getirdi. Gençler, İzmir'e çok benzeyen Selanik Kordon'u, beyaz ve döner kuleler ile Aya Dimitros Kilisesi'ni de ziyaret etti.

Konak Belediye Başkanı Tartan, katıldıkları yarışmalardan ödülle dönen halk oyunları ekibine verdiği sözü tuttuğunu belirterek, “Gençler yaşamları boyunca unutamayacakları anılar yaşadılar. Ne zaman başımız sıkışsa Atatürk'ün hayatından, yaşam biçiminden düşüncelerinden, sevgisinden çıkış ışığını yakalayabiliyoruz. Atatürk bizim en önemli yapı taşımız, en önemli kaynağımız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!