Genç işadamı-akademisyen dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Genç işadamı-akademisyen dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 10:21

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD), Pamukkale Üniversitesi ile bir protokol yapıp, üniversite-sanayi işbirliği yolunda iki projeyi hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Protokol gereği, iş dünyası ile üniversite arasında köprü görevini üstlenecek iş adamları, bilim adamlarından oluşan DEGİAD Bilim Kurulu ile projeler uygulayıp hayata geçirecek.Ayrıca,İnovatif Burs Projesi de Üniversite-DEGİAD işbirliği çerçevesinde hayata geçirildi.Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) bir araya gelen PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu ile DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu arasında protokol imzalandı. DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu, üniversite ile iş dünyası arasında köprü görevini üstlenecek olan DEGİAD Bilim Kurulu'nun Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu'nun yanı sıra 2 akademisyen ve DEGİAD yönetim kurulu üyelerinden oluşacağını kaydetti.

Çaputçu, “Denizli'nin sanayicisi veya ihracatçısının, esnafının, tarım üreticisinin veya tüccarının, girişimci bir kimliğe sahip olduğunu düşünen potansiyel iş insanlarının; kısacası Denizli ekonomisine katkı koyan herkesin Pamukkale Üniversitesi'nin akademik kadrolarının bilimsel zeminde hazırlayıp sunabileceği çalışmalarla buluşturulmasında, kurulumuz köprü görevi görecektir. İş dünyasının zaman zaman akademik destek talep ettiği, ihtiyaç duyduğu veya akademik çevrelerin görüşlerinin iş dünyasında yaşanan önemli gelişmelerde öne çıktığı durum ve hususlarda üniversitemizin iş dünyasıyla proaktif olarak sürekli temas ve iletişim halinde kalmasını sağlamak kurulumuzun asli görevi olacaktır” dedi.
PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, protokolün Denizli için büyük önem taşıdığını dile getirip, “Ciddi projeler geliştirip, hem akademik alan da hem de sanayi için verimli çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!